Renault представи плановете си за бъдещето развитие на електромобилити, в

...
Renault представи плановете си за бъдещето развитие на електромобилити, в
Коментари Харесай

Renault с иновативен експеримент за подобряване на градските куриерски услуги

Renault показа проектите си за бъдещето развиване на електромобилити, в частност за възстановяване на градските куриерски услуги. Експерименталният модел EZ-FLEX е стилен и чевръст. Проектиран е да поддържа устойчивата подвижност и успеваемостта на доставките в градски зони.

Renault EZ-FLEX ще бъде тестван от разнообразни експерти в Европа за събиране на значими данни за използването му и по-добро схващане на потребностите, свързани с ежедневните градски доставки.

Renault EZ-FLEX е стилен и маневрен автомобил, планиран да се движи безпроблемно в града. Той обезпечава оптимални размери по отношение на товарното си пространство: дължината (3,86 м), широчината (1,65 м) и височината (1,88 м) са задоволително компактни, с цел да разрешат достъп до автомобилни паркинги. Товарният потенциал от 3 м3 е извънреден за неговите размери и е реализиран с помощта на компактния кокпит, който предлага цялостната гама функционалности на общоприет лекотоварен автомобил. Диаметърът на завой от 4,5 м обезпечава отлична маневреност по централните градски улици.

Всичко е проектирано, с цел да отговори на потребностите на доставките: необятният достъп до мястото на лидера, улесняващ влизането и излизането от автомобила, четливото централно арматурно табло за бърз и елементарен достъп до информация за шофирането, положителната видимост към пешеходците и заобикалящата градска среда и лесните и ефикасни системи за ръководство на автомобила. Интерфейсът сред човек и машина е съвременен и изцяло интегриран в света на смарт телефоните. Той предлага услуги и приложения, свързани с автомобила, и може да интегрира приложения, свързани с разнообразни действия на експертите.

Товаренето откъм гърба е усъвършенствано с помощта на ергономична височина на товарене (760 мм над земята) и отваряне, позволяващо елементарен достъп до цялата товарна повърхнина. Автомобилът е планиран и да обезпечи огромно многообразие от конфигурации за товарното пространство. Тези конфигурации са адаптивни, предопределени да посрещнат другите потребности на експертите.

Като електромобил, EZ-FLEX има достъп до градските центрове, предлагайки пробег от 100 км, приспособен за потребностите на градските куриерски услуги (доставките в града изискват междинен дневен пробег от 50 км).

Дузина коли Renault EZ-FLEX ще бъдат предоставени за прилагане на разнообразни експерти, компании, градове и общини в Европа. Очаква се опитът да продължи към 2 години.

Автомобилът е оборудван със датчици за по-добро схващане на методите на прилагане и експертите ще обогатят тези данни със своята противоположна връзка по време на опита. Ще се събират разнообразни типове данни: геолокация, километраж, пробег, отваряне на вратите, скорост, прекъсвания и така нататък Тези данни по-късно ще бъдат прехвърляни посредством свързаната система на автомобила един път на ден или в действително време, с цел да се почерпи опит от ежедневното прилагане.

Анализът на данните, допълнени от противоположната връзка от експертите, ще даде опция на Renault да проектира коли, които са по-добре приспособени към развиването на градската логистика. Целта е участниците в екосистемата да тестват автомобила и неговите услуги в действителни условия за да се получи споделена визия за транспорта на артикули в града.

Чрез този опит Renault започва нов метод за подготовка и планиране на нововъведения на бъдещето. Този еластичен, революционен за автомобилната промишленост метод е доста непосредствен до практиките, употребявани в други браншове, да вземем за пример в компютърните игри.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР