Renault планира да произвежда ново поколение електрически ванове за Flexis

...
Renault планира да произвежда ново поколение електрически ванове за Flexis
Коментари Харесай

Renault ще произвежда електрически фургони в съвместно предприятие с Volvo


Renault възнамерява да създава ново потомство електрически ванове за Flexis в завода си в Сандувил, Франция, от 2026 година, се споделя в прессъобщение на компанията. Flexis е взаимно дружество сред Renault, шведския производител на камиони Volvo и френския логистичен оператор CMA CGM. Renault и Volvo Group оповестиха взаимното си предприятие  през октомври 2023 година, което беше финализирано през март, заяви.

Базираното във Франция взаимното дружество в началото ще бъде благосъстоятелност на 50 % от Renault Group и 50 % от Volvo Group. И двете компании са се съгласили да влагат по 300 милиона евро във Flexis през идващите три години. На по-късен стадий френската логистична компания CMA CGM (с инвестиция от 120 милиона евро) ще се включи като трети сътрудник.

Flexis може да разчита на експертния опит на двете учредителни партии, което ще разреши на Volvo Group (да не се бърка с Volvo Cars) да разшири гамата си от камиони, с цел да включи микробуси. Инициаторите желаят да се съсредоточат върху интелигентните качества на транспортните средства. Все още обаче няма налична по-подробна информация и за това, отбелязва Electrive.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР