Renault, Peugeot, Citroen и DS Automobiles отново представят на автосалона

...
Renault, Peugeot, Citroen и DS Automobiles отново представят на автосалона
Коментари Харесай

Новите модели от френските марки събуждат сетивата на изложението в София с експресивен дизайн, модерен стил и бутиков лукс

Renault, Peugeot, Citroen и DS Automobiles още веднъж показват на автосалона в София голям брой модели с авангарден дизайн и съвременни линии, с които притеглят посетителите, само че прибавят и нови технологии, които се оказват решаващи при избора на нов автомобил

На щанда на Renault в столичния „ Интер Експо Център “ до 27 октомври, в унисон с продуктовата си и софтуерна атака, френската марка показва едни от своите най-високотехнологични модели.

На ревюто в София своята премиера в ослепителен жълт цвят Yellow Pop прави напълно електрическото Renault 5 E-Tech electric. Новият модел е съвременен правоприемник на иконата - предходник от 70-години и мощно се включва в електрическата атака на марката. Отвътре Renault 5 се отличава с огромен 10,1-инчов мултимедиен сензорен екран. Новият модел се доставя с мотор с мощ от 150 к.с. и пробег до 400 км по WLTP. Зареждането на бърза станция DC може да се реализира с мощ до 100 кВт. Новото Renault 5 е функционален и в същото време задоволително лек автомобил за водачите, които нормално изминават къси дистанции в градската джунгла.

Изцяло новият Renault Scenic E-Tech electric, който беше определен за „ Автомобил на годината 2024 “ в Европа, също е тук, на софийския салон. Проектиран е с мисъл за фамилиите и потребността им да пътуват свободно и безвредно. Новият Scenic E-Tech е електрически, съвременен и оборудван с интуитивни технологии. Моделът слага като акцент най-много удоволствието от шофирането на ток. С мощ до 220 к.с. и компактни размери, той обезпечава динамично и пъргаво ръководство. С батерия с потенциал 87 кВтч, новият Scenic E-Tech electric може да се похвали с пробег по WLTP от 625 км и бързо зареждане на станция до 150 кВт.

Новото Renault Rafale E-Tech full hybrid е новият флагман на марката. Кросоувърът пленява с изразителен дизайн, динамично пътно държание и обезпечава оптималната доза наслаждение от шофирането. Новият модел остава правилен на философията на Renault, като обръща особено внимание към всеки пасажер. Мултимедийната система OpenR Link от последно потомство с вградени услуги на Гугъл задава непознати преживявания. Новото Renault Rafale включва и няколко нововъведения на борда. Моделът се употребява от интерактивния панорамен покрив Solarbay с технология от ултрапремиум колите, който може да се ръководи гласово посредством Гугъл Assistant и разрешава поетапно затъмняване за най-благоприятен светлинен и температурен комфорт в купето. Rafale предлага нови специфични седалки, високотехнологичен подлакътник Smart Armrest за пасажерите откъм гърба и голям брой новаторски цветове и материали. Новото Renault е оборудвано с 32 системи за помощ на лидера и се задвижва от хибриден бензинов E-Tech full hybrid мотор с мощ 200 к.с., който обезпечава невисок разход на гориво от едвам 4,7 л/100 км и излъчвания на CO2 от 105 г/км.

Renault Symbioz пък показва съвършената симбиоза сред новаторски технологии и комфорт. Съчетавайки най-хубавото от колите на Renault в C-сегмент във връзка с модулен дизайн, съгласуваност и успеваемост, изобилен от експертни решения, Symbioz дава отговор на най-високите стандарти за комфорт в купето, както за къси, по този начин и за дълги пътувания. Symbioz е оборудван с мултимедийната система OpenR Link с вградени Гугъл услуги, както и с интерактивния панорамен покрив Solarbay. Компактен извън, само че необятен от вътрешната страна, с размер на багажника до 624 литра и модулен интериор с плъзгаща се задна седалка, Symbioz е измежду най-хубавите в своя клас. Проектиран както за градския трафик, по този начин и за фамилния живот, Symbioz е в действителност повсеместен.

На щанда на Peugeot има две основни министър председатели на „ лъва “, които дебютират пред необятната аудитория по време на автосалона – напълно електрическите кросоувъри 3008 и 5008. Те са построени върху напълно новата платформа на Stellantis STLA Medium и реализират най-високата продуктивност в класа си, както и най-хубавият пробег от надлежно 700 км за Е-5008 и 668 км за E-3008. Клиентите могат да избират сред хибридно, plug-in хибридно и напълно електрическо задвижване, като е разполагаем и вид със задвижване на четирите колела. Всичко това е допълнено от съвременен интериор, интуитивни системи за сигурност и присъщия за марката i-Cockpit. Още няколко знакови модела на Peugeot са в състава на експозицията на марката - 2008 е притежател на премията „ Златен волан “ през 2023 година, а 208 е най-продаваният автомобил в Европа за 2022 година Новото Peugeot 308 беше определено за „ Германски автомобил на годината “ в компактния сегмент през 2022 година, а новото Peugeot 408, както и 508 се снабдяват и във версия Peugeot Sport Engineered.

Citroen обновява гамата си с новите C3 и C3 Aircross. Моделът C3 е следващата стъпка на френската марка към по-достъпната електрификация и ще е първата премиера на щанда на марката. Акцент е и хибридната му версия със 100 к.с., способна да измине до 50% от пътуванията в града на електричество. Дебют прави и изцяло преобразеният C3 Aircross, основан върху нова софтуерна платформа и с Advanced Comfort окачване, необятен интериор и редица съвременни технологии. Наред с министър председателите, съвсем екзотика е към този момент дизеловата версия на C4 X. На щанда са и хибридните модификации на C4, C5 Aircross и C5 X, както и кокетният и напълно електрически My Ami Peps.

Марката DS Automobiles показва извънредната сбирка „ Антоан дьо Сент Екзюпери “ в София. Стилната марка е подготвила за посетителите моделите си DS 4 и DS 7. Вдъхновение за нея са творбите и пътешествията на френския публицист и летец, а представителите й са с многообразие от задвижвания - 100% електрическо, хибридно, plug-in хибридно, бензиново и дизелово. За вниманието на публиката ще се съревновава и новата версия Hybrid на DS 4, постигнала освен по-ниски излъчвания на въглероден диоксид, само че и до 20% по-малък разход на гориво, както и напълно електрическият DS 3 E-Tense.

През първия уикенд на Автомобилен салон София има маркирани върхове. Посетителите, обиколили 6-те претъпкани с нови и забавни коли зали на Интер Експо Център през миналите събота и неделя, са повече от 16 000, което е с 13% повече от съответните дни на предходното софийско ревю.

*Източник: sofiamotorshow.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР