Renault Nissan България направи немислимото за измеренията на родния автомобилен пазар и

...
Renault Nissan България направи немислимото за
измеренията на родния автомобилен пазар
и
Коментари Харесай

Новият Nissan LEAF със световна публична премиера в България

Renault Nissan България направи немислимото за измеренията на родния авто пазар и обезпечи първата в историята на Автосалон София международна публична премиера.

След като довечера компанията представи предпремиерно напълно новото поколение на първия в света 100% масов електрически модел- LEAF, посетителите на изложението в столицата (14-22 октомври) ще бъдат първите в света, които ще могат да се допрян до високотехнологичната нова генерация на колата на автомобилен салон.

“Тази вечер представяме бъдещето на марката Nissan ”, разгласи през днешния ден Рено Пирел- генерален управител на Renault Nissan България. “Nissan се гордее, че е пионер сред електрическите коли дружно със собствениците на предходния LEAF. Лансирането на новия Nissan LEAF идва в момент, в който целия свят навлиза в ерата на електрическите коли. Когато Nissan Leaf направи своята премиера, нашите съперници казаха- Те са луди. В същото време през днешния ден, съвсем всеки автомобилен производител следва нашите стъпки ”, разяснява Пирел.



“Новият Nissan LEAF е бъдещето на мобилността сега ”, показа Камен Илчев – директор Nissan за България.



За първи път, новото потомство на Nissan LEAF беше показано в ЕВропа на 2 октомври тази година по време на специално организиран от Nissan профилиран форум Nissan Futures 3.0 в Осло, Норвегия.

С множеството новаторски системи на борда си и самостоятелен пробег от 378 километра (NEDC), наследникът на най-продаваната електрическа кола в света, от която все още има реализирани повече от 283 000 единици, се превръща и в най-технологичната масово произвеждана, като продажбите му на територията на Европа стартират през януари идната година. Към края на 2018 ще станем очевидци и на появяването на още една версия на LEAF, която ще предложи по-мощен мотор и повишен пробег.

Новият LEAF е с съществени габарити дължина 4480 мм, широчина 1790 мм и височина 1535 мм, а междуосието му е 2700 мм. С тегло от 1535 килограма и съдържимост за петима, електромобилът е оборудван с литиево-йонна батерия (40 kWh) и електромотор със 150 конски сили и 320 Нм.

В взаимозависимост от източника на сила, презареждането на батерията на новия Nissan LEAF може да бъде осъществено за 8 часа (6 kW) и 16 часа (3 kW), а при съществуване на система за бърз заряд, 80% се доближават единствено за 40 минути.

При нужда или предпочитание от страна на бъдещите притежатели на новия LEAF, батерията на електрическия автомобил може да се използва и като спомагателен източник на електрическа сила за домашно потребление посредством закачането й към електрическата токопреносна мрежа (V2G технология).

Основен акцент оборудването на новия LEAF ще бъде високотехнологичната система ProPILOT, която подсигурява автономно управление в една лента при придвижване по магистрални пътища. Тя се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме ръководството, ускоряването и намаляването на скоростта, което е чудесно решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични тапи.

През идващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за сигурност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо равнище на автономност. Крайната цел е постигането на самостоятелно придвижване и в градски условия, с безвредно прекосяване през кръстовища.

Друга забавна система, с която ще разполага LEAF ще бъде e-Pedal, която обещава ускорение и прекъсване, включително и до напълно неподвижно състояние, с един педал. От марката споделят, че e-Pedal е първата в света, която дава опция на водача да понижи скоростта на движение до цялостно прекъсване даже нагоре по надолнище, оставане в неподвижна позиция и последващо тръгване.

Благодарение на e-Pedal бъдещите собственици на новия Leaf ще могат да изпълняват 90% от главните функционалности по ускорението, намаляването на скоростта и спирането като употребяват един единствен педал. Особено огромно преимущество, новата технология ще има при придвижване в градска среда с огромни тапи.

Друга система, за която от Nissan оповестиха, че ще дебютира при новата генерация на LEAF, е ProPILOT Park, която дава обещание безпроблемно автоматично паркиране даже и в най-тесните пространства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР