Рен отстрани Марсилия от турнира за Купата на Франция, след

...
Рен отстрани Марсилия от турнира за Купата на Франция, след
Коментари Харесай

Дузпи изхвърлиха Марсилия и Тулуза от Купата на Франция

Рен в профил Марсилия от шампионата за Купата на Франция, откакто постоянното време мачът приключи при 1:1 и се стигна до осъществяване на дузпи.

Двата тима извършиха 17 съвършени дузпи, само че капитанът на Марсилия Самуел Жиго изпрати топката в напречната греда, което се оказа съдбовно и Рен победи.

В постоянното време Марсилия поведе в резултата, когато Вирету се разписа в 29-ата минута на дуела, когато получи добър пас от Джонатан Клаус.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в продължението на първото полувреме, когато Улисес Гарсия извърши нарушаване. Бурижо застана зад бялата точка, стреля само че Пау Лопес избави. Последва добавка, само че Лопес още веднъж реагира отлично и не разреши на топката да влезе в мрежата.

Малко след почивката обаче Рен изравни. Бенжамен Бурижо центрира в наказателното поле и Мартин Терие стреля с глава, вкарвайки топката в мрежата на своя противник.

До края на постоянното време домакините имаха повече голови благоприятни условия, само че не съумяха да осъществят.

При дузпите изпълнителите и на двата отбора не бъркаха, до момента в който не се стигне до 9-ата дузпа, която Жиго пропусна, с което изпрати Рен в идната фаза на шампионата.

Общо 39 дузпи бяха изпълнени в два дуела от шампионата за Купата на Франция, след които два елитни тима завършиха присъединяване си в нея. Настоящият притежател на трофея Тулуза отстъпи на третодивизионния Руан след осъществяване на дузпи.

Домакините от Руан водеха до 92-ата минута, когато Тулуза изравни за 3:3 и се стигна до наказателните удари, където двата тима извършиха по 12 дузпи, като осъществиха общо 23 преди пропуща на Суазо.

В същото време мачът Сошо – Реймс приключи 2:2 в постоянното време, а по-късно Сошо бе по-точен при дузпите и продължава напред.

Истинската драма бе в Руан. Там домакините поведоха в 16-ата минута, когато Безеками означи за 1:0. Тулуза обърна с два гола на Сиеро и Гбохо в 19-ата и 32-ата минута преди Руан да получи правото да извърши дузпа, която Бенкаид изпусна. В 43-ата минута обаче те получиха втора дузпа, която Сансон осъществя.

През втората част Боузамуча вкара трети гол, само че в 92-ата минута Николаисен изравни.

Така мачът продължи с осъществяване на дузпи, а двата тима се изредиха по един път без нито един футболист да сбърка. В това число влязоха и двамата вратари, които също осъществиха своите дузпи.

Едва при 12-тата дузпа Суазо сбурка, а Салоне означи и по този начин Руан продължава напред. Общо в мача бяха изпълнени 26 дузпи.

На дуела Сошо – Реймс гостите поведоха в 6-ата минута, когато Агбаду означи за 0:1, само че домакините обърнаха посредством Мичел и Дахо в 21-ата и 45-ата минута на дуела. Все отново Акбаду вкара за 2:2 в 82-ата минута.

Теума от Реймс изпусна първата дузпа за своя тим, а Лиенард от Сошо втората за домакините. Така двата тима продължиха да си бият дузпи до пропуща на Окуму, който се оказа съдбовен. В мача бяха изпълнени общо 13 наказателни удара.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР