Ремонтните дейности по изпълнението на проект „Реконструкция на част от

...
Ремонтните дейности по изпълнението на проект „Реконструкция на част от
Коментари Харесай

Жители и гости на Берковица ще се радват на напълно ремонтиран площад

Ремонтните действия по осъществяването на план „ Реконструкция на част от площад „ Йордан Радичков” “ в Берковица се извършват съгласно направения план и по проект, оповестиха от управата в града под Ком. Извършените строително-монтажни работи все още са следните:
- демонтирана е съществуващата настилка и старите плочки:
- демонтирани са пейките, кошчетата, линейните дървени пейки и фонтанa.
- направена е основа от трошен камък (трошенокаменна настилка) и е насипана хумусна почва.
- направено е трасиране на кабелна линия и евакуиране на кабел в стълбовете и в тръбите.
- инсталирани са стоманено тръбни стълбове за парково осветяване.
- демонтирани са старите каменни бордюри (пред постройката на Общинска администрация - Берковица) и са инсталирани нови бетонови бордюри.
За площад „ Йордан Радичков “ е планувано замяна на съществуващата настилка, създаване на осветяване, както и озеленителна и паркоустройствена част.
На мястото на актуалната чешма до шадравана ще бъде обособено пространство и ще бъде сложена друга чешма. Проектът планува също замяна на настилки с напълно нови естествени материали, изработка на нови алеи с пейки и ремонт на към този момент съществуващите, замяна и изработка на ново парково осветяване, замяна на ВиК инсталациите и изработка на нов шадраван при започване на източната част от площада, отделяне на цветни кътове и засаждане на нови дървесни типове по дендрологичен план, изработка на настилка на площадното пространство от два типа естествени плочи и павета с вградено осветяване, изработка на два броя цветарници (кръгли), монтаж на пейки от дърво и от метал, както и уреди за обезпечаване достъп на хора с двигателни увреждания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР