Ремонтните дейности по автомагистрала „Тракия“ ще приключат до 15 юни.

...
Ремонтните дейности по автомагистрала „Тракия“ ще приключат до 15 юни.
Коментари Харесай

Нанков: Ремонтите по „Тракия” приключват на 15 юни

Ремонтните действия по автомагистрала „ Тракия “ ще приключат до 15 юни. Това съобщи пред публицисти в Шумен строителният министър Николай Нанков, представен от „ Фокус”.

Ремонтните действия сред 160 и 140 км доведоха до тапи, а се трансфораха и във фактор за няколко тежки произшествия с жертви.

„ Това са 22 км цялостна рехабилитация на автомагистралата в двете направления за придвижване, като дейностите се реализират в границите на под 30 дни. Работи се непрекъснато, през месеците май и юни текат дейни строителни поправки по пътищата в страната. Тежко е да се пътува в сходни условия, само че е тежко да се пътува и по нарушена асфалтова настилка, която изключително в дейната лента за придвижване беше нетърпима, по автомагистрала „ Тракия “, акцентира министърът.
Ремонтират сектора на автомагистрала „ Тракия ” сред Пловдив и Чирпан Отсечката е в окаяно положение
До 22 юни би трябвало да приключат ремонтите на Автомагистрала „ Хемус” в Шуменска и Варненска области. През цялото лято ще се ремонтират мостовете по аутобана в региона на София: „ Мостовото оборудване при 336 км е в трагично положение, прави се ремонт на колоните и фундаментите на моста, по тази причина не се виждат служащи “.

До началото на дейния летен сезон ще приключат дейностите и по пътя Бургас – Слънчев бряг.

По отношение на автомагистрала „ Струма “ министър Нанков означи, че дейностите ще приключат предварително със 7 месеца – през октомври тази година, като пусковият период е бил май следващата година. Става дума за сектора от 25 км от Кресна до Сандански.

За пътя Разград – Кубрат министър Нанков уточни, че секторът е в неприятно положение, като през годината следва да бъдат рехабилитирани 9 км.

Нанков разяснява, че с въвеждането на тол таксите ще се усили финансовият запас за поправки на пътната мрежа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР