Ремонтите в София вървят с пълна сила. От днес започна

...
Ремонтите в София вървят с пълна сила. От днес започна
Коментари Харесай

Ремонтите в София вървят с пълна сила

Ремонтите в София вървят с цялостна мощ. От през днешния ден стартира реконструкцията на неремонтирания релсов път на бул. „ България “ в столицата.
 
Освен замяна на трамвайните релси на кръстовището на булевардите „ България “ и „ Иван Гешов “, ще бъдат актуализирани контактната мрежа, пешеходният подлез, както и пероните на спирката, намираща се там. Срокът за осъществяване на дейностите е месец и половина, а задачата е трамваите по тази линия да се движат с еднообразно бърза скорост през целия маршрут.
 
Ремонтът постанова промени в организацията на придвижване на градския превоз. До 5 август трамваите от линия № 7 – в посока ж.к. „ Борово “ ще се движат от кръстовището на бул. „ България “ и бул. „ Витоша “ по трасето на трамвайни линии номера 1 и 6 до ж.к. „ Иван Вазов “ – в двете посоки. За същия интервал се пуска заместваща автобусна линия № 7-ТМ.

Автобусите от линия № 304 също ще се движат по изменен маршрут. В посока ж.к. „ Дружба 2 “ рейсовете ще се движат от Националния исторически музей (НИМ) по „ Околовръстен път “ през пътен възел „ детелина “ по бул. „ България ” до бул. „ Витоша ”, наляво по бул. „ Витоша ”, надясно по бул. „ Пенчо Славейков ” и напряко по бул. „ България ” и по маршрута до ж.к. „ Дружба 2 ".

От през днешния ден стартираха и ремонтните действия по бул. „ Васил Левски “ в сектора от Ректората на СУ „ Св. Климент Охридски “ до бул. „ Патриарх Евтимий “. Вече е затворено платното в посока от „ Попа “ към Ректората, а придвижването се реализира в една лента. За ремонта на другото платно организацията на придвижването ще бъда обърната, а за цялостното асфалтиране булевардът ще бъде затворен за един уикенд.

Днес се пуска придвижването по ул. „ Солунска “ в сектора от ул. „ Христо Белчев “ до ул. „ Ангел Кънчев “, където се извърши възобновяване на паважа на пътното платно. Работата по тротоарите продължава. На 2 юли пък краткотрайно ще бъде възобновено придвижването през кръстовището на ул. „ Граф Игнатиев “ и ул. „ Денкоглу “, което е изпълнено на бетон, а на идващ стадий ще бъде положена и пътната настилка.
 
От 2 юли стартира и работата по възобновяване на „ Зона четири “ от центъра на София. Дейностите ще стартират с градината „ Кристал “ и „ Климент Охридски “, както и тротоарите по ул. “Московска “ от ул. “Г. С. Раковски “ до ул. “Париж “. Ще бъде осъществен ремонт на алеите в градините, на осветлението, което се подменя с енергоефективно. Предвиждаме в допълнение озеленяване и засаждане на нови дървета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР