Ремонтите в Морската градина и двете централни варненски улици Цар

...
Ремонтите в Морската градина и двете централни варненски улици Цар
Коментари Харесай

Кога ще завършат ремонтите на Морската градина и улиците в центъра на Варна

Ремонтите в Морската градина и двете централни варненски улици „ Цар Симеон I ” и “Михаил Колони ” би трябвало да приключат до началото на месец юни. Това заяви на формалната гала за първа копка Тихомир Тимов, шеф на отдел в общинската дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване ”

В Морската градина ще бъдат възобновени знакови места като Розариума, Алпинеума, макета на Черно море пред Аквариума и мостчето на желанията, което ще бъде по-добре обезопасено.

Проектът на стойност 2,3 млн. лева включва още ремонт на подпорната стена под Морско казино, възобновяване на зелени площи, преасфалтиране на пешеходните алеи и създаване на велоалея, успоредна на бул. „ Княз Борис I “,

Проектът за улица „ Цар Симеон I “ планува разширение и облагородяване на пешеходната зона и създаване на велоалея. Градинката пред Дома на науката и техниката – Варна ще бъде напълно реновирана.

Улица „ Михаил Колони “ ще стане напълно пешеходна в региона на учебно заведение „ Св. Климент Охридски ”. Там също ще има велоалея. Шишковата градинка ще придобие нов образ с замяна на парковата мебел. Ще бъде реконструирана и съществуващата чешма.

По двете протежението на двете улици, чиито поправки ще костват по към 2 млн. лева, ще бъдат сменени водопроводите и осветителните тела.

„ Находките, които излизат, се изследват и археолозите ще кажат кое би следвало да се експонира и по какъв начин ”, добави Тимов.

В региона на Шишковата градинка към този момент беше открита улица от времето на Османската империя и керамичен тръбопровод от 19-и век. /dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР