Ремонтираха двете операционни в детската хирургия в МБАЛ Св. Анна

...
Ремонтираха двете операционни в детската хирургия в МБАЛ Св. Анна
Коментари Харесай

Ремонтираха операционните в детската хирургия в МБАЛ СВ. Анна - Варна

Ремонтираха двете операционни в детската хирургия в МБАЛ " Св. Анна " във Варна. Дейностите са осъществени за извънредно къс интервал от време - 2 месеца. Те са на стойност близо 100 000 лв., като 60 000 лева са дарени от Община Варна, 30 000 от " Холдинг Варна ", а останалите от частни лица, измежду които и евродепутатът Емил Радев. Това заяви през днешния ден изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Красимир Петров, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Със средствата е осъществен ремонт на пространствата - те са към този момент на международно равнище. Тепърва ще се подменя и оборудването.

Детската хирургия в МБАЛ " Св. Анна " е основана през 1970 година, по концепция на доктор Ялтънков. Намира се на първия етаж на Хирургичния блок и се състои от стационар и Детски хирургичен приемно-консултативен кабинет. В отделението се лекуват деца на възраст до 18 години от районите Варна, Бургас, Добрич, Русе, Разград, Шумен, Силистра. В детска хирургия се извършва целия размер хирургически интервенции при вродени и добити болести на белия дроб и храносмилателната система на деца, сподели на собствен ред началникът на отделението доктор Румен Христов.

Повечето операционни в отделенията в болничното заведение са ремонтирани, остават урологията и ортопедията. Финансовото състояние на здравното заведение не е цветущо - като при множеството лечебни заведения у нас. Задълженията ни са към 6 млн. лв., добави още доктор Красимир Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР