Ремонтът на покрива на ОУ Душо Хаджидеков“ вече е започнал.

...
Ремонтът на покрива на ОУ Душо Хаджидеков“ вече е започнал.
Коментари Харесай

След като пожар изпепели покрива: Започна ремонтът на ОУ Ду...

Ремонтът на покрива на ОУ „ Душо Хаджидеков “ към този момент е почнал. В това се увериха кметът Здравко Димитров и заместник-кметът Пламен Райчев, които през днешния ден посетиха постройката на учебното заведение, потърпевша при пожар преди седмица.

Работници към този момент са отстранили изгорелите парчета и са подготвили покривната плоча за полагане на хидроизолация и топлоизолация.

„ Имам уверението на фирмата-изпълнител на ремонта, че до края на месеца ще свършат своята работа и децата ще могат да се завърнат в класните стаи. Най-важното е, че няма жертви при пожара, ние като община ще свършим своята работа, с цел да може едно от най-популярните учебни заведения в града да действа обикновено “, съобщи след огледа кметът Димитров.



„ Предстои да се постави изолацията, след което покривът ще се приключи. Там, където има нарушена мазилка по таваните, ще бъде сменена, ще боядисаме стените на класните стаи, които са наранени от пожара и ще подменим улуците по фасадата “, изясни идните дейности Пламен Райчев.



До довеждане докрай на незабавните ремонтни действия, възпитаници от „ Душо Хаджидеков “ ще организират образователните занимания в други здания. Общо 9 паралелки от 3, 4 и 5 клас ще бъдат преместени във втората постройка на учебното заведение на ул. „ Антон Папазов “ №18, кв. „ Съдийски “ (бившето ОУ „ Георги Бенковски “), а останалите 8 паралелки от 6 и 7 клас ще стартират образователната година в  СУ „ Климент Охридски “ на бул. „ Васил Априлов “ 5.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР