Ремонтът на пътя към Клисурския манастир Света Петка“ се извършва

...
Ремонтът на пътя към Клисурския манастир Света Петка“ се извършва
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“

Ремонтът на пътя към Клисурския манастир „ Света Петка “ се прави с период, това откри инспекция на кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Ангел Джоргов на обекта.

 

„ След като през предходната година ремонтирахме пътя за Дивотинския манастир, в кроя на юни  започнахме ремонт на пътя за Клисурския манастир „ Света Петка “. Очаквам строителните действия да приключат до края на септември “ сподели кметът Фандъкова по време на инспекцията. 

 

Тя напомни, че и двата манастира са част от Софийската Мала Света гора и са доста посещавани от софиянци, а пътищата до тях са били в неприятно положение. Средствата за техният ремонт са отпуснати по решение  на Министерски съвет по време на държавното управление на Бойко Борисов.  

 

„ Участъкът в който работим е с дължина от 3.3 километра. Предстои полагане на износващия слой асфалт и да се довършат банкетите с отводняването, добави зам.- кметът Ангел Джоргов.

 

Предстои да бъде изработен ремонт и на сектора от разклона за с. Клисура до Банкя, който също е в неприятно положение. Строителните действия ще стартират при започване на септември и би трябвало да приключат до края на годината. По думите на зам.-кмета Джоргов ремонтът ще бъде сложен, тъй като няма обходен маршрут и ще се прави на сектори, като придвижването ще се прави в едната лента като се контролира със светофар.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че през това лято в столицата се извършват 9 огромни пътни обекти измежду които „ Първа Българска войска “, бул. „ Ломско шосе “, тунелът към Люлин, бул. „ Филип Кутев “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР