Ремонтът на жълтите павета бяха инспектирани от регионалния министър Иван

...
Ремонтът на жълтите павета бяха инспектирани от регионалния министър Иван
Коментари Харесай

Фандъкова и Шишков инспектираха жълтите павета - нова технология се изпитва на тестови участък

Ремонтът на жълтите павета бяха инспектирани от районния министър Иван Шишков и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Шишков изясни, че настоял за срещата – веднъж като министър поради европейските средства и повторно като софиянец, само че не получил отговор за технологията. Той изиска ясни периоди по кое време ще има изясненост дали има софтуерен проблем, по какъв начин ще бъде отхвърлен и по кое време на процедура ще бъде поправен.

„ В рамките на коледните празници София бе много празна, времето бе ужасно, и го изтървахме. След като изтървахме тези 15 дни, които ни бяха подарени, да забележим в градивен разговор по какъв начин е допустимо да се в профил този проблем. Мисля и вие нямате решение ”, нападна министърът.

Фандъкова съобщи, че „ жълтите павета ” в сектора пред Народното събрание са били подредени безобразно и би трябвало да бъдат пренаредени.

Няма да позволи повече опити на място с жълтите павета, по тази причина още от първите дни направихме експертен съвет, добави кметът на София. Тя сподели, че експертната група е предложила избран метод на нареждане и да се направи тестов сектор на площадка, на която се съхраняват паветата. Този тестов сектор сега се създава, разяснява тя.

Участъкът, в който се намираме, съставлява 1,5% от целия план и цената му е 204 хиляди лв., като нито един лев от тези пари не са платени, изясни Йорданка Фандъкова. По думите ѝ ще бъде платено, когато всички са сигурни, че работата е осъществена качествено.

Боян Делчев от компанията реализатор сподели, че е нямало пътна основа. Той акцентира, че придвижването е доста по-тежко от това, което е планувано. По думите му се работи по нова технология.

Подготвя се укрепване на пясъчните възглавници с дебелина 4 см.

До края на седмицата ще има отчет с цялата технология и количества за материалите.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР