Ремонтът на едно от основните кръстовища в София - на

...
Ремонтът на едно от основните кръстовища в София - на
Коментари Харесай

Какво се случи през седмицата

Ремонтът на едно от главните кръстовища в София - на площад " Орлов мост ", ще завърши до 22 август, даде обещание кметът Йорданка Фандъкова. Той ще коства към 300 000 лева

© Юлия Лазарова

Дъщерята на мажоритарния притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев - Радосвета, е търсена с европейска заповед за арест. Във вторник Софийската градска прокуратура я упрекна за пране на 2.65 млн. лева Радосвета Василева е в чужбина от една година. За обвиняването се разбра от писмо на майка й Антоанета до президента Румен Радев. Тя твърди, че щерка й единствено си е купила двустаен апартамент край Варна с пари, предоставени от татко й през 2013 година

Българска социалистическа партия предлага отделът на ДАНС за битка с корупцията да стане ядро на бъдещата специфична организация " Антикорупция ", която да работи и по анонимни сигнали. Председателят й да се назначава от президента. Агенцията би трябвало да може да проверява, а делата да се гледат от спецсъда. Това са част от текстовете на плана на закон за битка с корупцията, показан в понеделник на " Позитано " 20. Идеите съответстват с тези на Румен Радев.

Търговската марка на Съюз на демократичните сили е запорирана поради отговорности към юрист Диньо Бозаджиев и към Национална агенция за приходите. От партията обявиха, че сумата към юриста към този момент е преведена на частен правосъден реализатор, който той е наел. Тя е в размер на към 4500 лева Според данни от регионалната администрация в София партията дължи към 270 000 лева за наем и консумативи, като към 50 000 лева от тях са неплатена такса боклук.

Йемен е изправен пред най-тежката зараза от холера в света с над половин милион болни

[Reuters] Свят

Американският президент Доналд Тръмп похвали водача на Северна Корея за отлагането на изстрелването на ракети към Гуам. " Ким Чен Ун взе доста умно и рационално решение. Алтернативата щеше да бъде по едно и също време пагубна и неприемлива ", написа Тръмп в Twitter. Пхенян отстъпи от опасността си за ракетен удар и Ким съобщи, че ще следи " още малко безразсъдното и неуместно държание на янките ", преди да подреди обстрел против Гуам.

Англия желае да остане в митнически съюз няколко години след излизането си от Европейски Съюз. По-мекият Brexit би означавал интервал на овакантяване, в който страната ще продължи да търгува свободно с 27-те членки. Намеренията на Лондон бяха оповестени в специфичен отчет във вторник. Брюксел обаче декларира, че сходна сделка може да се случи единствено когато се уточнят въпроси като правата на жителите на Европейски Съюз и сумата, която британците дължат на съюза.

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер може да влезе в борда на шефовете на съветския енергиен колос " Роснефт ". Номинацията е направена с декрет на съветския министър председател Дмитрий Медведев. Акционерите на компанията ще гласоподават измененията в борда в края на септември. Контролираният от страната петролен тръст е обект на западни наказания, откакто Русия анексира Крим. В момента Шрьодер е ръководител на комитета на акционерите на газопровода " Северен поток ".

Три пъти повече имигранти са пристигнали в Испания тази година в съпоставяне със същия интервал през 2016 година Броят на идващите по море може да надмине този в Гърция

[Reuters] Икономика1.3% е годишната инфлация през юли по данни на Национален статистически институт. Поскъпването е най-силно изразено при храните, газообразните горива и топлоенергията.
Справката за съществуване или липса на данъчни отговорности към страната и общините към този момент ще се дава по длъжностен път сред администрациите, а няма да се изисква от хората или компаниите. Това плануват оферти за промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, предлагани от Министерството на финансите. Те би трябвало да влязат в действие от началото на 2018 година Справките се изискват при присъединяване в обществени търгове, при продажба на недвижимо имущество, при осъществяване на годишен механически обзор на автомобил и така нататък Фирмите, които са нямали активност през дадена година и са освободени от подаване на годишен доклад за активността, към този момент могат да не подават и годишна данъчна декларация.

Ръководството на " София тех парк " още веднъж е заменено. На съвещание на борда на шефовете в сряда са били освободени Асен Ненчев, Натанаил Стефанов и Васил Караиванов и назначени Тодор Ангелов (директор на дирекция " Административно-правно обслужване " към Министерството на туризма), проф. Николай Андреев (председател на съвета на старейшините на ГЕРБ) и Живка Такева-Първанова (дъщеря на дългогодишния ръководител на Синдиката на българските учители Янка Такева и зам. регионален шеф на София-град).

Земеделските производители ще получат 84 млн. лева отстъпка от акциза върху горивата, като за подпомагането ще се кандидатства евентуално от есента. Намалената ставка на акциза ще се употребява за газьол, употребен в първичното селскостопанско произвеждане за земеделска техника. Право на подкрепяне имат всички производители от секторите " Растениевъдство " и " Животновъдство ".

River Styxx Capital на българския бизнесмен от албански генезис Елвин Гури е определена от норвежката телекомуникационна компания Telenor да развива бизнеса й с финансови услуги в Сърбия. Двете сдружения са сключили стратегическо партньорство, по силата на което следената от Гури компания придобива 85% от сръбската " Теленор банка " против сума, която не се посочва.

Фотограф: Цветелина Белутова Бизнес

Българска фондова борса се е договорила с Българския енергиен холдинг (БЕХ) да купи от него 100% от Независимата енергийна борса. Цената е 5.2 млн. лева, които ще бъдат платени със лични средства. Причина за продажбата е съглашение сред БЕХ и Европейската комисия, с което беше прекъснато делото, водено против холдинга за корист с господстващо състояние. С него БЕХ се задължи до шест месеца след основаването на енергийната борса да трансферира собствеността й.

Българинът харчи приблизително по 160 евро за отмора или почивка. Това демонстрират данните от разбор на Евростат за разноските на европейците по време на отпуск през 2015 година Средният индикатор за Европейския съюз е 320 евро на човек. Най-много за почивка харчат живеещите в Люксембург (средно 740 евро), следвани от Австрия (610 евро на човек).

Производителят на козметика " Лавена " стартира развой по нарастване на капитала, с който може да набере малко над 4 млн. лева Шуменската компания към този момент направи поръчка за започване на търговия с правата й на фондовата борса, откакто предходната седмица Комисията за финансов контрол утвърди проспектаСделки и планове

Интермодалният терминал в Пловдив и пристанищният терминал Видин-юг ще бъдат отдадени на концесии за надлежно 27 и 35 години с решения на Министерския съвет. Избраните концесионери - дъщерна компания на превозвача ПИМК за Пловдив и " СКМ Порт Видин " за пристанищния терминал в дунавския град, ще би трябвало да създадат избрани вложения, както и да заплащат годишна концесионна такса, излиза наяве от известие на държавното управление.

Великотърновският производител на чанти и опаковки " Екстрапак " възнамерява да построи още един, четвърти подред, цех. Инвестицията ще е за над 20 млн. евро, ще е най-мащабна от досегашните и ще започва най-рано през лятото на 2018 година Това заяви за " Капитал " Милен Георгиев, шеф на " Екстрапак ".

Разработчикът на компютърни игри Rovio Entertainment възнамерява първично обществено предложение, което може да оцени финландската компания на 2 милиарда $, оповестява Bloomberg. Създателят на Angry Birds ще се надява да набере към 400 млн. $ посредством листването си на борсата съгласно източници на организацията.

ПИБ пристъпи към наложително осъществяване на залог на " Мандра-Рилци ". Решението е от 11 юли, излиза наяве от документи в Търговския указател. Поводът за решението е заем към ПИБ от 10 млн. лева, който " Мандра-Рилци " е взела през юли 2015 година и против който в интерес на банката е заложено предприятието. През юни 2016 мандрата прави втори залог в интерес на кредитора. Частта от вземането, която ПИБ си търси в този момент, е 500 хиляди лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР