Ремонтът на две от централните столични улици – Шишман и

...
Ремонтът на две от централните столични улици – Шишман и
Коментари Харесай

Част от ремонтите в центъра на София се отлагат

Ремонтът на две от централните столични улици – " Шишман " и " 6 септември ", ще бъде отсрочен с неустановен период. Те трябваше да бъдат актуализирани в границите на контракта сред общината и фимата " Джи Пи Груп " за реконструкцията на ул. " Граф Игнатиев " и прилежащите ѝ площади – така наречен зона 2. Според първичните проекти на общината компанията трябваше да подмени настилките по тези улици, а срокът за това досега беше краят на май - началото на юни.

Работата по ул. " Шишман " и по част от ул. " 6 септември " обаче все още не е почнала. Причината е, че преди подмяната на настилките би трябвало да бъдат заменени топлопроводи и ВиК инфраструктура под улиците. Това би трябвало да бъде направено от комуналните сдружения – " Топлофикация " и " Софийска вода ". Топлофикационната компания обаче още не била избрала реализатор за ремонта и за доставка на тръби, което налагало отлагането на реконструкцията и на настилките, изясни в събота зам.-кметът по превоз и бюджет Дончо Барбалов.

Така за момента ремонтът на тези елементи от центъра се замразява. Кога ще стартира работата, зависи от приключването на тръжните процедури, проведени от " Топлофикация ", стана ясно от думите на Барбалов.

Той изясни още, че за ремонта на тези две улици ще бъдат контрактувани нови периоди, отвън към този момент заложените в контракта с " Джи Пи Груп ". В него е планувано работата по ул. " Граф Игнатиев " и всички прилежащи площади и улици да завърши за 300 дни. Този период досега е продължен с 89 дни поради превалявания през предишното лято и студеното време през зимата. Срокът по контракт остава да важи за към този момент започнатите елементи от зона 2 – ул. " Граф Игнатиев " и площадите " Славейков ", " Гарибалди " и " Св. Седмочисленици ". Работата по тях би трябвало да завърши до няколко седмици.

Барбалов изясни, че има да се свършат още много действия, а при закъснение ще се постановат наказания – по 1% дневно от цената на контракта до най-много 20 на 100 или към 4 млн. лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР