Ремонтът и модернизацията на руски хеликоптери с цел последващото им

...
Ремонтът и модернизацията на руски хеликоптери с цел последващото им
Коментари Харесай

България нарушава задълженията си, като предава на Украйна руски хеликоптери

Ремонтът и модернизацията на съветски хеликоптери за последващото им предаване на Украйна е жестоко нарушаване на интернационалните отговорности на България и Чехия, съобщи съветската Федерална работа за военнотехническо съдействие (ФСВТС), представена от ТАСС.

Службата напомня, че съгласно оповестена в медиите информация българските държавни компании " Авионамс " и " Терем-Летец ", както и чешката " Лом Прага ", не престават да правят " нелегитимна активност по ремонт и рационализация на бойна хеликоптерна техникa ", създадена в Русия и Съюз на съветските социалистически републики, в това число за изпращането ѝ в Украйна.

" Споменатата активност на България и Чехия е жестоко нарушаване на интернационалните отговорности и нанася обилни вреди на международната система на експортен надзор ", декларира ФСВТС, като акцентира, че съветската страна не носи отговорност за безвредната употреба на хеликоптерите, обслужени от тези предприятия без присъединяване на съветските производители и разработчици.

През юли предходната година Русия приключи действието на свидетелствата, издадени на " Лом Прага ", " Терем-Летец " и " Авионамс ". Предприятията бяха лишени от правото да правят активност, обвързвана с техническо обслужване или ремонт на съветски хеликоптери, напомня ТАСС.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР