Ремонтът и модернизацията на руски хеликоптери с цел последващото им

...
Ремонтът и модернизацията на руски хеликоптери с цел последващото им
Коментари Харесай

Русия: Чехия и България нарушават задълженията си, като предават на Украйна руски хеликоптери

Ремонтът и модернизацията на съветски хеликоптери за последващото им предаване на Украйна е жестоко нарушаване на интернационалните отговорности на България и Чехия, съобщи съветската Федерална работа за военнотехническо съдействие (ФСВТС), представена от ТАСС.

Службата напомня, че съгласно оповестена в медиите информация българските държавни компании " Авионамс " и " Терем-Летец ", както и чешката " Лом Прага ", не престават да извършват  " нелегитимна активност по ремонт и рационализация на бойна хеликоптерна техникa ", създадена в Русия и Съюз на съветските социалистически републики, в това число за изпращането ѝ в Украйна.

" Споменатата активност на България и Чехия е жестоко нарушаване на интернационалните отговорности и нанася обилни вреди на международната система на експортен надзор ", декларира ФСВТС, като акцентира, че съветската страна не носи отговорност за безвредната употреба на хеликоптерите , обслужени от тези предприятия без присъединяване на съветските производители и разработчици.

През юли предходната година Русия приключи действието на свидетелствата, издадени на " Лом Прага ", " Терем-Летец " и " Авионамс ". Предприятията бяха лишени от правото да правят активност, обвързвана с техническо обслужване или ремонт на съветски хеликоптери, напомня ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР