Ремонт на улични стълбове остави жители на пловдивското село Брестовица

...
Ремонт на улични стълбове остави жители на пловдивското село Брестовица
Коментари Харесай

Заради ремонт на улични стълбове село Брестовица остана без ток и на студено


Ремонт на улични стълбове остави поданици на пловдивското село Брестовица без ток. Хората недоволстват за какво това се прави по средата на зимата и при минусови температури.

„ На табелите написа, че е имало планово прекъсване на тока от 9 до 16 часа. Нормално е на третия част къщата да се охлади. Масово хората се занимават с лозарство и зимата са си у дома, тъй като тяхната работа е през останалото време на годината. Има хора с дребни деца, това за мен е цялостен парадокс “, изясни Георги Вълчев.

Жителите на селото допълват, че множеството от тях се отопляват на ток.

„ Проектът е за монтаж на 76 стълба и 5,4 км проводници, което значи напълно нова мрежа за Брестовица. Причина за огромния мащаб са над 100 недоволства в една групова тъжба, подадени от поданици. Дейностите стартираха в средата на януари, като преднамерено изчакахме да мине декември, поради многото празници тогава, в това число Коледа и Нова година “, обявиха от енергодружеството.

Оттам допълват, че се работи поетапно, „ с цел да не стои цялото село без зареждане дълго време, а поетапно на обособени улици. “

Краен период за привършване на плана е 17 февруари.

„ За плана е осведомен кметът, разлепени са авансово уведомления в селото “, прибавят от енергодружеството.

Георги Вълчев обаче съобщи, че жалбите не са от в този момент, проблем с тока в селото има от години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР