Ремонт на три улици във Варна започна днес в присъствието

...
Ремонт на три улици във Варна започна днес в присъствието
Коментари Харесай

Започна ремонт на три големи улици във Варна

Ремонт на три улици във Варна стартира през днешния ден в наличието на кмета Иван Портних. Първи копки бяха направени на ул. „ Цар Борис III “ във Виница – в сектора от ул. „ Св. Св. Константин и Елена “ до обръщача, на ул. „ Студентска “ – в сектора от ул. „ Мир “ до ул. „ Дубровник “, на „ Ана Феликсова “ и кръстовището с бул. „ Цар Освободител “.

На място участваха Тодор Балабанов – ръководител на Общински съвет, Христо Иванов, зам.-кмет, Петя Проданова – кмет на регион “Приморски “.

Обектите са от финансовата стратегия на Община Варна, първият е на стойност към 2,12 млн. лева, вторият – 700 000 лева, а третият – към 1,25 млн. лева „ Ремонтът на ул. „ Цар Борис III “ е втори стадий – първият реализирахме предходната година.

За хората във Виница това е доста значима пътна артерия, която не е ремонтирана откогато е построена. След оправянето на настилките и построяването на тротоари, след подсилване на мостовото оборудване и оформянето на паркоместа, считам, че това ще е една сериозна облага за Виница “, сподели кметът Иван Портних.

Той добави, че сега върви планиране и на парк в региона. Теренът за обекта – 6 дка, общината получи от страната. Площите ще бъдат превърнати в зона за отдих, спорт и развлечения.

Вторият обект – ул. „ Студентска “, планува и цялостна замяна на канализация и тръбопровод. „ Сега започваме първия стадий, а следващата година ще приключим обекта. От страната на учебно заведение „ Черноризец Храбър “ – в което към този момент изградихме нова спортна площадка, ще ремонтираме тротоара, следва и ремонт на мостовото оборудване над дерето “, разясни кметът.

„ Третият обект - ул. “Ана Феликсова “, е значима входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони, доста жители са поставяли въпроса за нуждата от този ремонт. Затова започваме реорганизация, както и оформяне на паркоместа, създаване на нови бордюри и тротоари. По цялото трасе ще бъде ремонтирано уличното осветяване, както и междублоковите пространства в карето сред ул. „ Ана Феликсова “ и „ Петър Алипиев “, изясни кметът.

Той добави, че това е единствено началото на огромната инфраструктурна стратегия на общината. Продължават ремонтите на ул. „ Мара Тасева “ и бул. „ Левски “, предстоят на ул. „ Народни будители “, „ Първи май “, бул. „ Приморски “, бул. „ Цар Освободител “- в частта до Летния спектакъл, от бул. „ Осми Приморски полк “ към „ Виница “, на бул. “Съборни “, ул. „ Бенковски “.

„ Редица са обектите, които ще бъдат актуализирани през есенно-зимния интервал. Това неизбежно ще докара до известни неудобства във връзка с трафика, само че съм уверен, че откакто приключат ремонтните действия, резултатът ще е добър “, сподели кметът Иван Портних.

С цел усъвършенстване на трафика по време на ремонтите се планува организацията на дейностите да се реализира на сектори, с минимални затваряния и спирания. При нужда от краткотрайно затваряне на улици, предплатено ще се афишира информация за смяна на придвижването, на спирките, както и вероятните обходни направления./live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР