Ремонт на сградата на Софийската математическа гимназия тече по време

...
Ремонт на сградата на Софийската математическа гимназия тече по време
Коментари Харесай

Ремонт в учебно време в Софийската математическа гимназия

Ремонт на постройката на Софийската математическа гимназия тече по време на образователната година. Това съществено тормози част от родителите на децата. Според тях това е трябвало да се случи през лятната почивка, а не в този момент. Заради ремонта учениците нямат достъп до двора и часовете им по физкултура се организират в салона.

София

Близо месец след началото на образователната година ремонтът в учебното заведение е в разгара си. Работата на майсторите се случва пред очите на учениците, a часовете се организират под звуците на пробивни машини и чукове. Заради слагането на изолацията върху фасадата дворът, в който обикновенно спортуват децата, е недосегаем за тях. Създалата се обстановката раздели родители и възпитаници.
Биляна: " Не е редно да се случва, единствено че имаше безредици около СМГ и допускам по тази причина в този момент се случва. " " На някой им пречи, на други - не, всеки друго. "

" Къде организирате часовете си по физкултура и комфортно ли е? "

" Само в салона. Не е толкоз комфортно, тъй като е по-малко и няма толкоз място. "
Заради слагането на изолацията учениците търпят и още едно стеснение - всяка класна стая се проветрява единствено от един прозорец под контрола на учител. Каква е повода за този ремонт късно ни споделя, назначеният от през вчерашния ден краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на гимназията Ивайло Ушагелов.
Ивайло Ушагелов, и.д. шеф на СМГ:
" Извършва се в почнала образователна година, тъй като процедурите се забавиха. Това не пречи на образователния развой. С компанията реализатор имаме сделка по кое време да дупчат.
До края на октомври учениците ще могат да се върнат в двора на учебното заведение. В двора има и паркирали коли. Оказва се, че с тези коли се возят строителни материали и принадлежности и това не е нарушаване, защото сега дворът е със статут на строителна площадка. Утре стартира ремонтът на покрива, а до края на ноември се чака да завърши и слагането на изолацията. Новоназначеният шеф увери, че към този момент няма и диря от напрежението, което преди месеци завладя гимназията. То беше провокирано от някогашния шеф на гимназията Антони Стоянов, който уволни преподавателя по математика Петя Тодорова. В увещание на това, че нещата са си пристигнали на мястото, видяхме и самата госпожа Тодорова, която продължава да работи в учебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР