Религиозните и културни различия с Източния свят създават доста трудности

...
Религиозните и културни различия с Източния свят създават доста трудности
Коментари Харесай

Аюрведа: знание за живота



Религиозните и културни разлики с Източния свят основават много компликации пред Запада за навлизането в същността на Аюрведа.

И все пак тази антична система все по-широко се популяризира и в Съединени американски щати, и в Европа.

Това е по този начин, тъй като доста хора виждат на практика резултат от използването на Аюрведа - тя оказва помощ за лекуване на заболявания, а спазването на правилата ѝ служи като предотвратяване от разболяване.

Аюрведа в действителност е първата здравна просвета в света. Затова може да се съди от непокътнати в огромна степен медицински трактати.

Те са писани епохи преди новата епоха, само че от тях проличава, че имат първообрази надалеч преди този момент и в действителност са обобщавали хилядолетен опит. Така още в древността Аюрведа е извела 8 медицински области, които надалеч по-късно са дефинирани и в медицината.

Кая чикитса на процедура е "Вътрешни заболявания "; Бала чикитса е познатата на западния човек "Педиатрия ". Древните аюрведи са имали и "Психиатрия " - Граа чикитса; Хирургия - Шалия чикитса; ушни, носни и гърлени заболявания, плюс очните заболявания, също и на врата, и на главата - Урдванга чикитса, също и "Токсикология ", "Репродуктивна медицина ", "Гериатрия ".

Нещо повече - още преди хилядолетия Аюрведа е била доста напреднала медицина - правили са се пластични интервенции, също и на очи, различени са били 7 пласта на кожата и така нататък

Огромно знание е било насъбрано и за растителния свят - рецептите за лекуване с масла и билки, и другите им комбинации за усилване на избран резултат, са над 50 000.

Аюрведите са изучавали и астрономията - и като част от философията им, само че също и с на практика резултат - примерно по кое време е най-подходящият миг за брането на дадената билка. Изучавали са също минералите и металите, които в избрани случаи се употребяват с други съставки в мехлеми, а също и други науки.

Така Аюрведа е влезнала в основата на лекуването в античния свят - от Китай и Тибет, до Египет, а през днешния ден е обичайната за Изтока.

Опитът на класическата Аюрведа

Засиленото търсене на лекуването с Аюрведа през последните години докара до основаването на редица аюрведа клиники, центрове, сложни институти в Европа - в Италия, в Германия, в Русия, Украйна и така нататък където се стремят да привлекат индийски екипи.

Аюрведа клиники, в които лекуването се организира напълно от индийски лекари и терапевти с индийски държавен лиценз, има и в България, като да вземем за пример Аюрведа клиник Банско.

Привличането на индийски екипи, подготвени в класическата Аюрведа е значимо, защото и диагностиката, и преценката за назначение на лекуването са комплицирани.

При пулсовата диагностика да вземем за пример могат да се открият 600 отклонения, които насочват към дадени болести. Но с цел да се получи подготовка за това лекарите учат 10 години. При назначението на самото лекуване би трябвало да се съобразят другите енергийни отклонения в тялото, тъй като някои средствата за лекуване на едни нарушавания, са противопоказни за други и би трябвало да се нацели точното комбиниране.

Това важи и за хранителния режим, и за процедурите и терапиите с билки и масла, и активирането на енергийните центрове и канали посредством профилирани разтривки. За прочистването от отрови също се употребяват масла и билки, които би трябвало да бъдат съобразени с комплексните нарушавания в организма.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР