Релефът на Япония предразполага голямото разнообразие от растения, които виреят

...
Релефът на Япония предразполага голямото разнообразие от растения, които виреят
Коментари Харесай

8 традиционни японски растения за райска дзен градина

Релефът на Япония подготвя огромното многообразие от растения, които виреят там. Някои растения процъфтяват през горещо влажно лято, до момента в който други изискват сухи условия и интервал на покой. Ето за какво всеки може да откри уместно японско растение за климатичните условия, в които живее. Тези осем растения са японски икони, които са идеални за основаване на съвършената дзен градина:
1.Азалия (Рододендрон)
Японските градинари отглеждат от епохи, като ги ценят за техните пролетни цветове в нюанси на розово, жълто, алено, виолетово и бяло. Съвременните хибридизатори са развили наново цъфтяща азалия, тъй че не е нужно да чакате друга пролет, с цел да се насладите на цветния празник на този дълголетен шубрак. Поставете вашия рододендрон на място с частична сянка и подхранвайте почвата с компост или листна мухъл, с цел да увеличите киселинността. Азалиите обичат влагата, само че могат да изгният във влажни зимни почви.

 Добави изложение

Почва: добре дренирана, богата, кисела почва

Цветови разновидности: алено, розово, жълто и бяло според от сорта

Излагане на слънце: цялостно до отчасти

2.Бамбук
Дървесният пораства в цяла Япония и когато се събира, може да се употребява за всичко - от основа на къщи и огради до пръчици за хранене и вентилатори. Средният по височина драконов бамбук е устойчив вид и пораства към 2 метра висок, което може да го направи чудесна фокусна точка във вашата дзен градина. Бамбуковите растения ценят малко сянка и постоянна влага.

 Добави изложение

Излагане на слънце: цялостно до отчасти

Нужда от почва: aерирана, лека и богата

ВИЖТЕ ОЩЕ: 3.Камелия
Засаждането на японската в градината може да бъде началото на любовна история за цялостен живот, защото тези растения могат да живеят стотици години. Големите им цветове с едри венчелистчета и лъскави листа озаряват пейзажа в другояче мрачните зимни месеци, при изискване че живеете в климатичен пояс, където температурите не падат под -18 С.

 Добави изложение

Излагане на слънце: пъстра сянка

Цветови разновидности: бяло, розово или алено според от сорта

Нужда от почва: добре дренирана, богата, глинеста почва

4.Череша
Засадете декоративно черешово дърво и то ще ви възнагради с хубост през четирите сезона за доста идни сезони. Розовите или белите цветове нормално имат мирис на бадеми и притеглят нетърпеливи пчели, които преди малко излизат от хибернация.

 Добави изложение

Скоро следват яркозелени листа и обезпечават атрактивна рамка, изключително при плачещите екземпляри. Есента и зимата акцентират красивата кора на дървото, в случай че засадите вид, който се отличава с червеникава кора с набраздена текстура.

Излагане на слънце: цялостно слънце до частична сянка

Нужда от почва: Добре дренирана почва от всевъзможен вид

5.Хоста
 Добави изложение

Хоста е растение, което се среща в цяла Япония. Когато вземете поради размера, цвета и формата на листата и външния тип на цветята, можете да имате доста разнообразна сенчеста градина, състояща се напълно от хости. Ключът към триумфа в развъждането на хоста, която се развъжда всяка година, е напояването. Водата служи като тор за хостата.

Цветови разновидности: от наситено лилаво до бяло

Излагане на слънце: сянка

Нужда от почва: добре дренирана почва

6.Хортензия
 Добави изложение

Хортензиите са известно декоративно растение в Япония, изключително типът macrophylla, който трансформира цвета си сред розово и синьо според от киселинността на почвата. Хортензиите се разививат най-добре в климат с меко лято и значителни превалявания. Ако вашият регион има горещо лято и сухи интервали, пробвайте сорта paniculata, който е по-издражлив при сурово време, в сравнение с типовете с огромни листа.

Цветови разновидности: синьо, розово и бяло според от почвата

Излагане на слънце: частична сянка

Нужда от почва: добре дренирана почва

ВИЖТЕ ОЩЕ: 7.Ирис
 Добави изложение

Имате ли част от градината, която наподобява като че ли в никакъв случай не изсъхва? Възползвайте се от влажната зона със засаждане на японски ириси, които обичат влага през цялата година. Iris ensata постоянно е гладен както за вода, по този начин и за тор и ще ви възнагради с цветни стъбла до 1.5 метра високи. Засаждането на японски ириси покрай източник на вода като езерце или поток ще задоволи потребността им от влага.

Цветови разновидности: синьо, лилаво, бяло, жълто, розово, оранжево, кафяво, алено, черно според от сорта

Излагане на слънце: цялостно слънце

Нужда от почва: добре дренирана почва

8. Лотос
Ако имате задоволително шанс да имате място и запаси за основаване на водна градина, лотосът е наложително растение. Зрял екзепляр лотос е нещо, което човек би трябвало да види най-малко един път в живота, а някои сортове имат листа с диаметър до 90 см. Домашните градинари обаче могат да отглеждат лотоси джуджета като сорта „ Baby Doll “ или „ Crystal Beauty “ в по-малки езера или бъчви, стига корените да не замръзнат. Големите цветове се появяват в продължение на две седмици в края на лятото.

 Добави изложение

Цветови разновидности: синьо, лилаво, бяло, розово, алено според от сорта

Излагане на слънце: цялостно слънце

Почвени потребности: почва с ниско наличие на органични субстанции, песъчлива или глинеста
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР