Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф.

...
Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф.
Коментари Харесай

УНСС и Софийската математическа гимназия подписаха меморандум за сътрудничество

Ректорът на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) проф. доктор Димитър Димитров и шефът на Софийската математическа гимназия (СМГ) " Паисий Хилендарски " доктор Антоан Тонев подписаха меморандум за съдействие сред двете образователни заведения. Това оповестяват от УНСС на уеб страницата си.

Проф. Димитър Димитров акцентира, че УНСС има доста положително взаимоотношение с учебните заведения и очерта в резюме какви стъпки са подхванати за съкращаване на връзката с учениците. Той уточни, че от УНСС желаят да покажат своя облик и да ориентират учениците, в това число и професионално.

Ректорът обърна внимание на непосредствените цели на актуалното партньорство за преодоляване и развиване у младежите на познания и умения, които включват " с изключение на, главните правила и взаимовръзки сред явленията и процесите, присъщи за бизнеса и отражението им в публичните връзки, основополагащите познания за трендовете в развиването на стопанската система, познания за достиженията в икономическата процедура в развитите страни и опциите за трансфер на " ноу-хау " и добра процедура в българските условия, по този начин също и разбор на опциите за бизнес и сполучливо формулиране на бизнес концепция, идентифициране на съперници в определена ниша и разкриване на лични конкурентни преимущества ".

Д-р Антоан Тонев счита, че българските университети, съпоставени с европейските, би трябвало да са по-агресивни в рекламата. Той уточни, че това съглашение е за дълготрайно взаимоотношение и желае да покаже на учениците, че могат да получат нужното обучение и в България.

Проф. доктор Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес съдействие, и студентски политики, посочи, че меморандумът включва действия, свързани с подготовката на образователни курсове, образователни пособия, разбори и други действия в региона на приложната статистика и иконометрия, както и участия на преподаватели от УНСС в просветителния развой на учебното заведение, създаване и реализация на просветителни, осведомителни начинания и планове, и образуване на взаимни събития.
Ректорът проф. Димитър Димитров и проф. Цветана Стоянова поканиха учениците на СМГ да посетят университета, да видят стартъп хъба, спортната зала " Бонсист " и други основни места, както и да участват на събития на университета.

Доц. доктор Екатерина Тошева, заместник-декан по научноизследователската активност на факултета " Приложна информатика и статистика " и координатор на меморандума, изясни, че той към този момент има съответно проявяване в отворени лекции за учениците от 12-и клас с профилирана подготовка по математика, към който предмет има модул статистика. " Този модул затруднява и учителите, и учениците. И те заслужават да бъдат подкрепени от УНСС ", означи тя.
Меморандумът има за цел и развиване на пълномощия за сполучливо образуване, мотивация и водачество на екипи за реализация на бизнес хрумвания измежду младежите, както и познания за създаване на бизнес проект за започване на нов бизнес/проект и неговото следващо дейно осъществяване и ръководство.
Подписването на меморандума става по време на кандидатстудентската акция на УНСС, която е с акцент по-близка връзка с учебните заведения и с бъдещите кандидат-студенти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР