Ректорът на Технически университет-София проф. дтн Георги Михов и председателят

...
Ректорът на Технически университет-София проф. дтн Георги Михов и председателят
Коментари Харесай

КРИБ и Техническият университет засилват връзката между образованието и бизнеса

Ректорът на Технически университет-София проф. дтн Георги Михов и ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев подписаха рамково съглашение за стратегическо съдействие.

Чрез него те ще засилят връзката сред образованието и бизнеса и ще провеждат повече взаимни планове.

„ Партньорството ще ни помогне да създадем по-задълбочен разбор на процесите на пазара на труда, да осъвременим материалната база в университета и да приспособяваме обучителните си стратегии съгласно условията на фирмите за по-голяма успеваемост на бъдещите им фрагменти. “, съобщи ректорът на ТУ.

„ Вие подготвяте фрагментите, а ние ги назначаваме и развиваме и би трябвало да работим дружно в тази посока “, съобщи Кирил Домусчиев, ръководителят на КРИБ, който е и ученик на Технически университет-София и добави: „ Имаме прекомерно доста адвокати, икономисти и други специалности, които са заляли пазара на труда, а без инженери България не е за на никое място “.

И двамата дадоха обещание, че ще развиват взаимни начинания, свързани със свободни работни позиции и стажове за студенти на университета в фирмите – членове на КРИБ. Предвижда се и по-голяма интензивност на бизнеса в образователния развой на университета посредством присъединяване на представители на КРИБ и нейни компании-членове в презентации пред студенти, лекции, семинари или други събития, проведени от Техническия университет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР