Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков запозна членовете на

...
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков запозна членовете на
Коментари Харесай

Професори не приеха оставката на Герджиков на общо събрание ...

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков срещна членовете на Общото заседание с претекстовете си да се кандидатира за президент на Република България на съвещанието през днешния ден. Той изрази подготвеност незабавно да подаде оставката си, в случай че Общото заседание счита, че кандидатурата му е повлияла отрицателно на Софийския университет. Членовете на Общото заседание поддържаха ректора и показаха общо мнение, че би трябвало да продължи мандата си.

Общото заседание на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ се организира в сходство с противоепидемичните ограничения в онлайн формат. В съвещанието на висшия групов орган на университета участваха 336 регистрирани участници, написа " 24 часа ".

След гласоподаване препоръчаната в предварителния дневен ред точка за промени и допълнения в Правилника за устройството и активността на Софийския университет беше отсрочена за идващото присъствено съвещание на Общото заседание.

Общото заседание одобри годишните доклади на ректора, контролния съвет и университетския публичен покровител. В идващите дни членовете на Общото заседание ще проведат скришен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР