Украйна съобщи за нови прекъсвания на електроснабдяването в цялата страна

...
Украйна съобщи за нови прекъсвания на електроснабдяването в цялата страна
Коментари Харесай

След руските удари! Токът в Украйна отново спря

Украйна заяви за нови спирания на електроснабдяването в цялата страна в течение на днешния ден заради дефицит на електрическа енергия, породен от съветски удари, нанесли тежки вреди на електроцентралите, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През последните месеци Русия стартира нова акция на масирани удари по топло и водноелектрическите централи на Украйна, като съгласно специалисти в края на зимата е унищожила половината от потенциала ѝ за произвеждане на електрическа енергия.

„ Днес рестриктивните мерки за потреблението на електрическа енергия са в действие във всички области “, се споделя в изказване на националната енергийна компания „ Укренерго “.

Снощи се наложи да бъде приложено изключително спиране на електроснабдяването за три часа в 12 области на Украйна и в столицата Киев, добави компанията.

„ Основната причина за рестриктивните мерки беше последствията от шест противников ракетни офанзиви по украинските електроцентрали “, които претърпяха обилни вреди и спад в производството, обясниха от " Укренерго ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР