Ректорът на полската Военноморска академия Героите на Вестерплате“ – контраадмирал

...
Ректорът на полската Военноморска академия Героите на Вестерплате“ – контраадмирал
Коментари Харесай

Полската Военна академия и Морско училище започват академично сътрудничество

Ректорът на полската Военноморска академия " Героите на Вестерплате “ – контраадмирал Томаш Шубрихт, и началникът на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров “ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, подписаха рамково съглашение за академично съдействие. С документа се предизвиква взаимното съгласие сред двете военни академии посредством продан и съдействие на просветително и академично равнище. Споразумението планува благоприятни условия за създаване на взаимни стратегии, като образуване на конференции, събития и действия от съвместен интерес за двете висши учебни заведения.

Началникът на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров “ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и курсанти петокурсници, гостуваха на полската Военноморска академия " Героите на Вестерплате “ в град Гдиня. В Деня на курсанта кадетите от Академията поемат нейното управление в границите на един ден. В същия ден се организира и годишният курсантски бал на военното учебно заведение.

По време на церемонията бяха отличени най-хубавите курсанти за достижения в науката, спорта, публичната активност и почтено показване на Академията. Освен това, с цел да се означи уместно 192-годишнината от експлоадирането на Ноемврийското въстание и честването на Деня на курсантите, който е обвързван с това историческо събитие, възпитаниците на Академията бяха избрани да извършват почетни функционалности и Почетна вътрешна работа на 24 и 25 ноември 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР