Ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов поздрави лекарите по

...
Ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов поздрави лекарите по
Коментари Харесай

Проф. Красимир Иванов поздрави колегите си за лекарския празник

Ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов поздрави лекарите във връзка техния празник 19 октомври.

" Уважаеми сътрудници,

Честит Ден на българския доктор – 19 октомври! Днес, на Деня на св. Иван Рилски Чудотворец, приветствам всички български лекари за професионализма, ентусиазма и човещината, с които ежедневно пазиме името си.

Днес е денят, когато справедливо обществото отдава самопризнание на хората, посветили се на най-човешката специалност - тази, която умее да възстановява насладата, да укрепва слабия, да излекува болния и да помогне на живота да спечелва. Наследили мъдростта на хилядолетната Хипократова клетва, ние ежедневно носим голяма отговорност и се отдаваме на хуманизма в най-чистата му форма. А най-голямата премия за труда ни е просто думата „ Благодаря! “.

Медицината е задача, която не се въздейства от цвят или пол, от политическа система и вяра, тъй като нейното предопределение е да избавя и да дава късмет за живот. За нас, експертите, времето от дълго време е изгубило своята астрономическа стойност, за нас то се мери със спасяването на човешки животи, с отдаването на нуждаещите се.

Вярвам, че макар компликациите в системата на опазването на здравето ще продължим да се борим за успеха на живота! Вярвам, че с общи старания и благосклонност реализираме резултатите, които обществото ни чака - качествени здравни грижи за българските жители, отговарящи на високите стандарти на европейското опазване на здравето.

На всички български лекари, имащи най-хуманната специалност в света – тази, която буди доверие, грижи се за живота и съхранява вярата – поисквам доста професионални триумфи, задоволени пациенти, здраве и фамилно благополучие.

Честит празник! "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР