Рекордьорката на България в гръбните дисциплини Екатерина Аврамова записа емоционално

...
Рекордьорката на България в гръбните дисциплини Екатерина Аврамова записа емоционално
Коментари Харесай

Топ плувкинята Екатерина Аврамова за допинг скандала: Не са виновни момчетата, а един отколешен некадърник

Рекордьорката на България в гръбните дисциплини Екатерина Аврамова записа прочувствено видео след допинг абсурда, раздрусал българското плуване. Трима национали бяха уличени в приложимост на допинг. Тя стигна по-далеч и разкри забавни неща, които се случват в родното плуване.



" Доста тежко за всички млади гении и хора, които се занимават с плуване в България. Познавам персонално момчетата и мога единствено да си представям през какво минават сега. Всички ги нападат, задават въпроси, желаят да знаят какво се случва. Искам да опиша своята част от историята и се надявам това да не им навреди ", стартира тя.

" Всички знаете, че аз се състезавах за България до 2013 година, когато взех решение да се преместя да плавам и да се състезавам за Турция. От 2009 година не отивам на лагери на националния тим, тъй като живеех и упражнявах в Англия. До 2009 година обаче практиката в националния тим не се е различавала от това, което разказват момчетата. Влизахме в стаята на доктора и ни чакаха чашки с хапчета, които трябваше да пием. Когато питахме какво има той ни отговаряше, че и да ни каже няма да разберем, тъй като не сме приключили медицина. Странното е, че от този момент до през днешния ден един човек продължава да е в този народен тим и това е старши треньорът Кристиян Минковски. Това през което аз съм минала, не се е трансформирало до ден сегашен. В националния тим съм от 2005 година. Как желаеме спортът да просъществува, откакто хората, които работят с младите спортисти употребяват едни и същи способи ", попита тя.

" Трудно е да потвърдим, че състезателите не са взимали без да пита медикаментите. Но когато човек като Минковски застане пред вас и ви каже, че от вас няма да излезе нищо, в случай че не упражнявате с него, ще разберете. Майка ми отиде при него преди отпътуването ни за Англия и той й сподели, че в никакъв случай няма да стигна на високо равнище. Само три месеца по-късно усъвършенствах националните върхове на дребен басейн, класирах се на международно състезание. Общо 70 ремонти на национални върхове стоят против името ми ", добави тя.

" Интересното е, че некадърните хора са на високи позиции у нас и никой няма силата да се изправи и да им каже, че унищожават освен спортисти, а и живота на хората. Аз имах неприятната орис да упражнявам при Минковски. Той беше индивидът, който за малко да ме откаже от спорта. Нямаше да вземам участие на две олимпиади, да бъда шеста в Европа, да заставам през днешния ден пред вас и да споделям това ", споделя Аврамова.

" Тежко ми е за момчетата, тъй като не го заслужават. Хората, които са отпред и им споделят какво да вършат, плашат ги, че няма да са част от националния тим, ще им бъдат спрени стипендиите. Треньорът не би трябвало да е садист. За страдание, основният управител на националния тим е тъкмо подобен. Мога с часове да приказвам. Всеки път, когато ме попитат скърбя ли, че отидох да плавам за Турция, постоянно отговорът ми ще е " Не ". Момчета, откровено скърбя за всичко, през което ще преминете. Аз всякога се тормозя, когато ходя на допинг надзор. Знам какво пия, само че нещата постоянно могат да се объркат по пътя от производството, пакетирането и доставката. Надявам се да се откри повода за това, което преживявате. Некадърните хора би трябвало да се махнат от българския спорт ", приключва Аврамова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР