Рекордьорът по титли в Нидерландия Аякс освободи техническия директор Свен

...
Рекордьорът по титли в Нидерландия Аякс освободи техническия директор Свен
Коментари Харесай

В Аякс започнаха да хвърчат глави

Рекордьорът по трофеи в Нидерландия Аякс освободи техническия шеф Свен Мислинтат след единствено четири месеца работа в клуба. " Липсата на необятна поддръжка в организацията " е довела до края на престоя на 50-годишния експерт в Аякс, осведомят от футболния клуб.

Прекатяването на съдействието не е обвързано с оповестеното следствие от съдебно-счетоводител, се споделя още в известието.

" Няколкото опита за възобновяване на необятна поддръжка не доведоха до стремежи резултат ", изясни краткотрайният шеф Ян ван Халст.
 Ултраси на Аякс прекратиха дербито с Фейенорд
Ултраси на Аякс прекратиха дербито с Фейенорд

Привържениците на домакините не издръжаха при следващия слаб мач на своите

През предходната седмица се разбра, че Свен Мислинтат e разследван за евентуален спор на ползи към привличането на хърватския футболист Борна Соса от Щутгарт в Аякс. Мислинтат има дял в платформата за разбор на футболни данни Matchmetrics, а от лятото компанията за футболни сътрудници AKA, участваща в прехвърлянето на Соса, също има дял там.

От Аякс потвърдиха, че Свен Мислинтат ги е уведомил за своето присъединяване, когато е подписал контракта си с клуба, само че не са били наясно с детайлностите за АКА.

" Тъй като AKA Global поддържа състезател, който подписа с Аякс през лятото, клубът реши да прегледа по-отблизо въпроса и е подпомаган от външни съветници ", оповестиха по-рано от нидерланския отбор.

Мислинтат бе механически шеф на Аякс от 19 май, а преди този момент в продължение на близо три години заемаше поста състезателен шеф в Щутгарт. По това време Соса игра и за немския тим.

Съставът на Аякс записа слаб старт на сезона, печелейки единствено 5 точки от първите си четири мача и заема 14-о място във краткотрайното класиране в Нидерландия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР