Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал заяви, че

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал заяви, че
Коментари Харесай

Надал не знае кога ще се върне на корта

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Рафаел Надал съобщи, че не знае по кое време ще се завърне на корта, с което хвърли сянка върху предстоящото му появяване на шампионата в Монте Карло през идващия месец.

Надал, който има общо 22 трофеи от четирите най-големи шампионата в света, не е играл от Откритото състезание на Австралия през януари, когато получи контузия в бедрото. Предварителните упования бяха той да бъде подготвен за началото на сезона на клей в Европа.

Преди две седмици шефът на шампионата " Мастърс " в Монте Карло Дейвид Маси съобщи, че Надал е бил първият тенисист, който се е записал за конкуренцията, която започва на 8 април. Наскоро и на формалния профил на шампионата в Туитър се появи информация, че испанецът сигурно ще играе. Пред вестник Марка обаче той отхвърли това да е несъмнено.

" Не знам от кое място се появи тази информация. Ако беше вярна, щях да я потвърдя, само че за жалост не мога. Следвам проекта си за възобновяване, само че не мога да се наемам със периоди по кое време още веднъж ще мога да играя. Това е истината. В момента съм във фаза на повишение на работния размер. Ако знаех по кое време ще се върна на корта, щях да го оповестя, само че не знам. Не мога да потвърдя, че ще играя в Монте Карло. Всичко се случва ден за ден и избирам да приказвам, когато нещо е изцяло несъмнено ", изясни Надал, който неотдавна изпадна от топ 10 на международната класация за пръв път от съвсем 18 години.

Турнирът в Монте Карло дава начало на клей сезона в Европа. След него предстоят конкуренциите в Мадрид и Рим, а след два месеца е и Откритото състезание на Франция - обичаният шампионат на Надал, който той е печелил невижданите 14 пъти. В Монте Карло Надал има 11 трофеи, само че последната от тях пристигна през 2018 година, когато победи във финала японеца Кей Нишикори.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР