Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал продължава успешния

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал продължава успешния
Коментари Харесай

Надал е на 1/8-финал на US Open след 18-ти пореден успех над Гаске

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Рафаел Надал продължава сполучливия си поход на US Open, като испанецът към този момент е на 1/8-финалите в конкуренцията след трисетова победа над опитния Ришар Гаске.

За Матадора това беше 18-ти триумф в 18 дуела против французина, като в 13-ти следващ дуел Рафа не загуби сет против този противник, надигравайки го с 6:0, 6:1, 7:5.

Испанецът започва срещата на доста високи обороти, като в първите два сета даде на Гаске единствено един единствен гейм, въпреки французинът да имаше своите шансове да завоюва и повече.

В третия сет Надал поведе с пробив и 2:0, само че въпреки всичко 36-годишния Гаске не се беше изцяло предал и изравни за 2:2. В идващите минути и двамата бяха постоянни на сервис, с цел да се стигне до 11-ия гейм, в който Рафа взе подаването на противника си, а по-късно на собствен сервис постави точка на разногласието след 7:5 и 2 часа и 17 минути игра.

В спор за място на четвъртфиналите трикратният първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати Надал ще играе против американеца Франсис Тиафо, който отстрани в три сета Диего Шварцман.

Напред в шампионата продължава и №3 в схемата Карлос Алкарас, който се оправи в три сета с представителя на домакините Дженсън Бруксби.

В най-драматичния дуел от миналата вечер пък Андрей Рубльов отстрани Денис Шаповалов след петсетова драма, която беше решена в шампионски тайбрек. В последна сметка руснакът се наложи след 6:4, 2:6, 6:7(3), 6:4, 7:6(7) след повече от четири часа на корта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР