Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира отсъствието

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира отсъствието
Коментари Харесай

Надал за Джокович: Винаги е жалко, когато най-добрите играчи в света не могат да играят в даден турнир

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Рафаел Надал разяснява отсъствието от US Open на огромния си противник Новак Джокович, като изрази страдание от обстоятелството, че сърбинът няма да играе в Ню Йорк.

Припомняме ви, че Джокович се отдръпна от присъединяване в последния шампионат от Големия шлем за годината, откакто стана ясно, че няма да може да пътува за Съединени американски щати, защото не е имунизиран против COVID-19.

По време на своята конференция 22-кратният първенец в конкуренциите от Шлема дефинира неналичието на Ноле като " доста тъжна вест ".

" От моята персонална вероятност, това е доста тъжна вест. Винаги е тъпо, когато най-хубавите играчи в света не могат да играят в даден шампионат поради травми или разнообразни аргументи. В този случай е мъчно за почитателите, мъчно за шампионата. По мое мнение и мъчно за самите тенисисти, тъй като желаеме да бъдем с най-хубавите в схемата. Но въпреки това, ще повторя това, което съм казвал и преди – спортът в някои аспекти е по-голям от всеки състезател в Тура ", съобщи Рафа.

Испанецът разяснява още и отказването на някогашната №1 в света при дамите Серина Уилямс, описвайки я като " една от най-важните спортистки в историята ".

" Мисля, че тя не е просто тенисистка, а една от най-важните спортистки в историята. От тенис позиция е голяма загуба, че тя приключва кариерата си. Тя заслужи всички неща, които реализира, тъй като работи задоволително интензивно да реализира тези триумфи толкоз дълго време, с доста увереност, отдаденост, дисциплинираност. Ако не го бе сторила, това нямаше да е допустимо. Така че в този момент е моментът тя да избере какво да прави отсега нататък в живота си. Просто имам вяра и се надявам, че в случай че тя успее да остане покрай спорта, това ще бъде ужасно за тениса, тъй като считам, че спортовете са по-големи, когато легендите им са към тях. И тя несъмнено е легенда ", разяснява Рафаел Надал.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР