Рекордното седмо участие на най-добрия ни мотоциклетен състезател Мартин Чой

...
Рекордното седмо участие на най-добрия ни мотоциклетен състезател Мартин Чой
Коментари Харесай

Мартин Чой с успешно каране в тежкото състезание на пистата Льо Ман

Рекордното седмо присъединяване на най-хубавия ни мотоциклетен играч Мартин Чой приключи сполучливо на именитата писта " Бугати-Льо Ман " във Франция.

24-часовата конкуренция от календара на Световния ендуранс шампионат завърши за българина с влиятелното 11-о място в крайното класиране в клас СуперБайк. Нашият играч беше в тима на Motobox Kremer Racing от Германия с машина Ямаха. Негови съотборници в тежката мотоциклетна борба бяха Кристиан Наполи и Даниел Рубин. Тимът му съумя за цялото денонощие да измине 785 обиколки на пистата, като тримата направиха приблизително по 260 пробягвания за 24 часа.

" Беше необикновено съревнование. Много положително показване от целия ни тим. С Кристиян Наполи се познаваме чудесно и е наслаждение да караме отново дружно. Помогна ми и фактът, че в отбора е и моят персонален монтьор Калоян Кръстев, като по този метод връзката и стиковката беше съвършена. Като цяло атмосферата вътре в тима беше страхотна, само че по този начин е, когато работят експерти. Бързо привикнах с мотора Ямаха, както и с гумите Пирели. Няма лесни моменти на Льо Ман. От началото до края си напрегнат и би трябвало да си оптимално съсредоточен. Може би и опитът ми оказа помощ, тъй като това беше седмото ми присъединяване в надпреварата и знаех какво ме чака. Чувствам се в действителност горделив и благополучен. Уморен съм, само че към този момент пътувам за България и не преставам с подготовката за дългия сезон от стартове, които ме чакат. Благодаря на ЕКО България, Българския състезателен тотализатор и всичките ми спонсори, че направиха присъединяване ми на тазгодишния Льо Ман допустимо ", показа Мартин Чой.

Следващото публично съревнование на Чой ще бъде на 6 май на пистата в Серес, Гърция в първия кръг на BMU Eвропейския шампионат.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР