Рекордно високият дефицит от 12 милиарда лева в бюджета предизвика

...
Рекордно високият дефицит от 12 милиарда лева в бюджета предизвика
Коментари Харесай

Първи коментари на партиите за дупката във финансовата рамка на държавата

Рекордно високият недостиг от 12 милиарда лв. в бюджета провокира реакциите на парламентарно показаните политически сили. Бойко Борисов прикани и водачите на другите партиите да кажат по какъв начин желаят да постъпят. Дали да се подвигат налози, дали да се режат разноски или рекордният недостиг да остане и страната да тегли нов голям дълг.

Премиерът Гълъб Донев и министърът на финансите Росица Велкова показват параметрите на държавния бюджет

От Политическа партия пък оповестиха, че би трябвало да се ревизира дали някъде няма запаси. „ Възраждане “ регистрираха, че по този начин плануваният недостиг ще изключи опцията за влизане в еврозоната. Останалите политически сили не разясниха тематиката.

Лидерът на ГЕРБ предложи три разновидността за стесняване на недостига

Според Борисов преди да се сформира държавно управление, водачите на всяка една партия намерено би трябвало да посочат за какъв бюджет биха подкрепили.  

„ Аз желая от водачите – 6,4 ли е дефицитът, подвигат ли се налози – тегли ли се нов дълг – това е лидерски отговор. За бюджета няма да гласуваме, за дълга споделям го като Костов споделяше с омерзение, тъй като те ни го предизвикаха, само че въпреки всичко предел с цел да не спре страната - би трябвало да дадем, тъй като първите, които ще пострадат - ще бъдат пенсионерите и поради тях го вършим “, сподели водачът на ГЕРБ.

Ето и с какъв брой

От „ Продължаваме промяната “ пък считат, че недостиг от 3 на 100 е вероятен и видяха две огромни неточности в бюджета:

„ По проекта за възобновяване са заложени да се създадат всички разноски, а да получим 0% от приходите. Втората неточност е, че не е заложено да се съберат 100% дял от държавните предприятия. Само от тези две неточности бюджетният недостиг понижава с над 4,5 милиарда лв. и пада на 3,6% “, сподели Асен Василев от Политическа партия.

Според „ Възраждане “ пък големият недостиг е станал факт поради ръководството на кабинета „ Петков “.

„ С този недостиг би трябвало да забравим за каквото и да било влизане в еврозоната в идващите няколко десетилетия. Това са екзотични, нездравословни хрумвания, опити, на фона на доста тежкото положение на обществените финанси в страната “, съобщи Костадин Костадинов, водач на „ Възраждане “.

Има Такъв Народ излязоха с позиция във Facebook.

Безконтролното харчене на държавни средства докара до това служебното държавно управление да предлага нарастване на налозите, написа той

Движение за права и свободи не разясниха новото предложение за бюджет. А от левицата оповестиха, че ще приказват по темта в понеделник.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР