Рекордно висока температура беше измерена вчера във Велико Търново -

...
Рекордно висока температура беше измерена вчера във Велико Търново -
Коментари Харесай

Времето в страната остава по-топло от типичното за сезона

Рекордно висока температура беше измерена през вчерашния ден във Велико Търново - 32.4°. Това е най-високата стойност, записана през ноември. Причина за извънредно топлото време е мощен транспорт на по-топъл въздух от югозапад, с който се придвижва и сахарски прахуляк.

Днес вятърът ще смени посоката си и ще се ориентира от северозапад и североизток. Ще се намалят и температурите, само че ще останат по-високи от типичните за сезона. Максималните ще са сред 16° и 21°. Над Западна България облачността ще е забележителна, само че единствено на изолирани места едва ще превали. На изток ще доминира слънчево време.



Температурите в неделното утро ще са сред 8° и 13°. През деня облачността ще се задържи забележителна, а основно в котловините и низините видимостта ще е понижена.

След обяд от запад облачността ще се раздра, в Западна България до най-вече слънчево. Максималните температури ще са сред 17° и 22°.

Над планините ще е най-вече облачно и на обособени места ще превали дъжд. Ще духа до сдържан югозападен вятър.

И към времето на континента - над по-голямата част от Западна Европа облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. В Централна Европа и на Пиренеите ще е най-вече слънчево. След обяд слънчеви часове ще има и над Балканите.

У нас при започване на седмицата температурите ще са с 2-3 градуса по-високи, само че през идващите дни ще се намалят доста. Времето ще е облачно, ще има и превалявания, във вторник на повече места в Северна България, а в сряда и над южните региони. В четвъртък вероятността за превалявания е по-малка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР