Рекордно силен дъжд провокира наводнения в обширна част от Тоскана,

...
Рекордно силен дъжд провокира наводнения в обширна част от Тоскана,
Коментари Харесай

Бурята Ciarán връхлетя Италия с рекордни валежи, уби 3-ма и увеличи жертвите до 10

Рекордно мощен дъжд предизвика наводнения в обширна част от Тоскана, до момента в който бурята Ciarán нахлу в Италия през нощта

От Асошиейтед прес, 3 ноември 2023 година, 4:07 ч.

МИЛАНО -- Рекордно мощен дъжд провокира наводнения в обширна част от Тоскана, когато бурята Сиаран нахлу Италия през нощта в петък, блокирайки поданици в домовете им, наводнявайки лечебни заведения и преобръщайки коли. Най-малко трима души бяха убити, с което броят на жертвите на бурята в Западна Европа доближи 10.

Италианските управляващи за гражданска отбрана оповестиха, че са паднали 200 милиметра (почти 8 инча) дъжд за интервал от три часа, от град Ливорно на брега до вътрешната котловина на Муджело, и провокира преливане на речни крайбрежия. Видео демонстрира минимум дузина коли, бутнати по наводнен път.

Загиналите в Тоскана включват 85-годишен мъж, открит в наводнения партерен етаж на неговия дом покрай град Прато, северно от Флоренция, и 84-годишна жена, която умря, до момента в който се опитваше да изтласка вода от вкъщи си в същия регион, съгласно италианската осведомителна организация ANSA. Другата жертва е обявена в Ливорно.

Поне трима души бяха изчезнали в петък в Тоскана, а един човек беше обявен за липсващ в планините на Венето, северно от Венеция. Други райони бяха в нараснала паника и управляващите предизвестиха, че бурята се насочва към Южна Италия.

Ciarán остави минимум седем души убити, до момента в който помиташе Испания, Франция, Белгия, Холандия и Германия в четвъртък. Бурята опустоши домове, провокира безпорядък при пътуванията и прекъсна електрозахранването на голям брой хора.

С развиването на бурята остави наводнени лечебни заведения в италианските Пиза и Муджело. В цяла Тоскана влаковите линии и автомагистралите бяха прекратени и учебните заведения бяха затворени.

Кметът на Прато изрази потрес от силата на наводнението, което опустоши града през нощта. Рано в петък жителите работеха по отстраняването на вредите.

„ Удар в стомаха, болежка, която провокира сълзи. Но даже след вечер и нощ на опустошаване, ние дърпаме ръкави, с цел да почистим и да върнем града си към естественото “, написа кметът Матео Бифони в обществените медии.

Кметът на Флоренция Дарио Нардела сподели пред Sky TG24, че река Арно, която минава през центъра на града, е достигнала първо равнище на паника, като най-високите равнища са планувани за обяд.

„ Психологическият боязън е огромен, като се има поради, че на следващия ден е годишнината от наводнението от 1966 година “, сподели Нардела, припомняйки наводняване, което умъртви 101 души и повреди или унищожи милиони художествени шедьоври и редки книги.

Водещи истории

Джонсън прави случай на Сената GOP, че Израел оказва помощ би трябвало да се движи преди финансирането от Украйна

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР