Рекордно количество от близо 30 кг сребърни накити, укрити в

...
Рекордно количество от близо 30 кг сребърни накити, укрити в
Коментари Харесай

Бижута за 175 308 лв. хванаха на „Капитан Андреево“

Рекордно количество от близо 30 кг сребърни украшения, укрити в тайници на рейс, влизащ в страната от Турция, са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестяват от Агенция „ Митници “.

Превозното средство с непозната регистрация е пристигнало на граничния пункт на 19 ноември на път от Турция през България за Сърбия. При пролъчване с рентгенова инсталация и последвалия физически надзор в два особено построени тайника в гредата на задните гуми са открити 19 картонени кутии, цялостни с произведения от бял метал – 1000 пръстена, 234 медальона, 68 огърлици, 572 синджира, 606 гривни, 386 чифта обици.

Според експертизата на вещото лице откритите произведения са сребърни проба 925 с общо тегло 29.218 кг на стойност 175 308 лв..

Контрабандно пренасяните сребърни украшения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

Шофьорът - 45-годишен сръбски жител, е притеглен към наказателна отговорност, като по отношение на него е наложена мярка „ парична гаранция “ и възбрана да напуща страната.

От началото на годината досега на пункта „ Капитан Андреево “ са арестувани над 131 кг произведения от благородни метали, допълват от Агенция „ Митници “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР