Рекордно количество марихуана – 200 кг, бе иззето при полицейска

...
Рекордно количество марихуана – 200 кг, бе иззето при полицейска
Коментари Харесай

200 кг марихуана край Горна Оряховица заловиха полицаи

Рекордно количество марихуана – 200 кг, бе конфискувано при полицейска акция, която се организира тази нощ в Горна Оряховица. Разкрито е хранилище за произвеждане на дрога в село Джулюница.

Сухата маса марихуана е била пакетирана и подготвена за разпространение. Това количество се равнява на 400 000 дози марихуана, чиято пазарна стойност се пресмята на 6 млн. лв.. Оранжерията за произвеждане на опиата се намира в някогашна фабрика в селото, сподели на брифинг шефът на полицията във Велико Търново старши комисар Димитър Машов. Тя се употребила като логистичен център и място за преправка на веществото.

Задържани са общо 6 души. Първоначално са арестувани двама дилъри - на 16 година и на 21 година След това 31-годишен уредник, пред който дилърите се отчитали един път седмично. Накрая е арестуван и 30 година снабдител на марихуаната. Групата работила най-вече в региона на учебни заведения в Горна Оряховица и Лясковец, споделиха още от полицията. Обвинения ще бъдат повдигнати на общо 6 души. От прокуратурата ще им изискат непрекъсната мярка „ задържане под стража ”, уточни окръжният прокурор Таня Катрева. Всички арестувани досега са разпитани, измежду тях и най-малкият консуматор - 14-годишен възпитаник.

Според показания на очевидци – възпитаници, една цигара от половин грам марихуана се купува на цена сред 10 и 15 лв., показаха още на брифинга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР