Рекордните 9 млрд. долара са били похарчени за онлайн пазаруване

...
Рекордните 9 млрд. долара са били похарчени за онлайн пазаруване
Коментари Харесай

Рекорд при онлайн продажбите на Черния петък в САЩ

Рекордните 9 милиарда $ са били изхарчени за онлайн извършване на покупки на Черния петък в Съединените щати. Това съставлява растеж 21,6% по отношение на предходната година, сочат данни на Adobe, която проучва интернет транзакциите в 80 от 100-те най-големи търговци на дребно в Съединени американски щати, предава Си Ен Би Си.

Това подрежда тазгодишния Черен петък на второ място по онлайн покупки в историята на Съединени американски щати след миналогодишния Кибер понеделник – първият понеделник след Деня на благодарността. Очакванията са този понеделник да счупи миналогодишния връх, като прогнозите са потребителите да похарчат сред 10,8 милиарда и 12,7 милиарда $ – растеж сред 15% и 35% спрямо предходната година.

Силните резултати се дължат главно на пандемията от ковид, която накара доста хора да останат у дома и да пазарят онлайн.

 „ Нови конзоли, смарт телефони, тв приемници и умни устройства са обичайните покупки по време на Черния петък, само че тази година те разделят място в количката за извършване на покупки дружно с хранителни артикули, облекла и алкохол – артикули, които в предишни години се купуват непосредствено от магазините “, отбелязва Тейлър Шрайнър от Adobe Digital Insights.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР