Рекордните 6 жени режисьори ще се борят за Златна палма

...
Рекордните 6 жени режисьори ще се борят за Златна палма
Коментари Харесай

Рекорд на жените режисьори в Кан и повече разнообразие от всякога

Рекордните 6 дами режисьори ще се борят за " Златна палма " в Кан през май, оповестиха уредниците, а филмовият фестивал дава обещание да показа разнороден лист с холивудски звезди и награждавани режисьори, оповестяват от БГНЕС.

Най-голямото кино събитие в света към този момент е осигурило няколко блестящи холивудски министър председатели, сред които новия филми за Индиана Джоунс и този на Мартин Скорсезе, както и филм, отбелязващ завръщането на Джони Деп.

Сред 19-те кино лентата, които ще се борят за огромната премия " Златна палма " от 16 до 27 май, е и " Asteroid City " на Уес Андерсън, който самичък по себе си ще докара на аления килим кавалкада от звезди, измежду които Том Ханкс, Марго Роби и Скарлет Йохансон.

Присъствието на шест дами режисьори, измежду които италианката Алиса Рорвахер и австрийката Джесика Хауснер, усъвършенства миналогодишния връх от пет.

Натали Портман и Джулиан Мур се чакат за " May December " на режисьора Тод Хейнс, който през 2015 година развълнува Кан с лесбийската драма " Карол " с Кейт Бланшет и Руни Мара в основните функции, като последната завоюва премията за най-хубава актриса.

Огненото начало е обезпечено с помощта на кино лентата за откриването " Жана дю Бари ", в който Деп играе френския крал Луи XV в първата си роля след взривоопасния развой за клюка против някогашната му брачна половинка Амбър Хърд, включващ горчиви обвинявания в домашно принуждение. Към Деп ще се причисли и щерка му Лили Роуз Деп, която взе участие в " The Idol " - ефирен сериал, който ще се прожектира отвън състезанието, продуциран от музиканта Абел " The Weeknd " Тесфайе. Продукцията беше обвързвана с бурни събития, като се оповестява за огромни пренаписвания и повторни фотоси.

Сякаш това не е задоволително за разпалване на обществените мрежи, предходната седмица против звездата и режисьор на " Жана дю Бари ", Майвен, беше подадена престъпна тъжба за хипотетично нахлуване над публицист, в което се твърди, че тя е издърпала главата му обратно и се изплюла в лицето му в парижки ресторант.

Звездата на момента и по този начин нареченият " интернет баща " Педро Паскал също се чака да взе участие дружно с Итън Хоук в късометражен уестърн на испанския режисьор Педро Алмодовар.

Лауреати на " Палма "

Конкурсът е цялостен с предходни носители на награди, в това число двукратния притежател на " Палма " Кен Лоуч и други предходни спечелили като Нани Морети, Вим Вендерс и Хироказу Коре-еда.

Критиците са възхитени, а „ The Hollywood Reporter “ го назовава " неизчерпаема стратегия ".

Филмът на Скорсезе " Убийците на цветна луна " с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро в основните функции сега е с извънконкурсна прожекция, само че може да се окаже в състезанието, съобщи шефът на фестивала Тиери Фремо.

Извън конкурсната стратегия е и документалният филм за Амстердам по време на войната " Окупираният град " на известния английски режисьор Стив Маккуин ( " 12 години иго " ), който Фремо дефинира като " доста коренен филм ".

Почитателите на артхауса са изключително разчувствани от завръщането на английския режисьор Джонатан Глейзър ( " Under the Skin " ) с сантименталния филм за Холокоста " The Zone of Interest " по романа на Мартин Еймис.

Победата в Кан може да даде сериозен подтик на артхаус киното, като да вземем за пример миналогодишния победител " Триъгълник на тъгата ", който по-късно събра няколко номинации за " Оскар ". Режисьорът на кино лентата, шведът Рубен Остлунд, оглавява тазгодишното жури.

Холивуд обича Френската ривиера като стартова площадка за своите по-бляскави филми, като " Топ Гън: Маверик " и " Елвис ", чиито международни министър председатели се състояха на фестивала предходната година.

Тази година ще забележим " Индиана Джоунс и реликвата на ориста " с Харисън Форд като почетен посетител за петото му и последно присъединяване в ролята на паметния археолог, дружно с Фийби Уолър-Бридж и Антонио Бандерас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР