Рекордните 395 кандидатури на граждански организации получи деветото издание на

...
Рекордните 395 кандидатури на граждански организации получи деветото издание на
Коментари Харесай

Рекорден брой проекти в надпревара за финансиране от Vivacom Регионален грант

Рекордните 395 кандидатури на цивилен организации получи деветото издание на Vivacom Регионален грант . В напълно обновеното издание телекомът удвои размера на грантовете, усили общия фонд на 100 000 лева и опрости процеса за кандидатстване. Тези новости, дружно с въвеждането на акселераторска стратегия за финалистите, дадоха опция на още повече организации да аплайват за поддръжка на техните просветителни и екологични хрумвания.

И тази година има подадени кандидатури от всички 28 области в страната, като 20% от тях са от организации от села. Това потвърждава, че приносът към качественото обучение и чистата околна среда са основни за устойчивото развиване на всяко обитаемо място.

„ В предишното издание получихме 360 кандидатури – брой, който към оня миг беше рекорден. Но резултатите тази година надминаха упованията ни. За нас това е знак, че надграждането и подобренията, които направихме в програмата, дават отговор в по-голяма степен на потребностите и упованията на гражданските организации “, разяснява Елица Георгиева, шеф Корпоративни връзки във Vivacom .

За пръв път във Vivacom Регионален грант се вкарва и акселераторска стратегия. Финалистите ще преминат през 3 особено създадени лаборатории, където дружно с специалисти от Български център за нестопанско право ще трансфорат концепциите си в работещи планове и ще надградят информационните си умения. Идеите, които са минали сполучливо преселекция, само че не са определени измежду финалистите, също ще преминат през 2 специфични образования за развиване на уменията и надграждане на потенциала.

Всички 395 кандидатури във Vivacom Регионален грант ще преминат през два стадия на асортимент – предварителна административна инспекция, дали покриват условията, и преселекция от специалистите на Български център за нестопанско право. В началото на март 50-е най-хубави хрумвания ще преминат на идващия кръг – оценка от журито. Финалистите ще станат ясни в края на март, като всеки от тях ще получи безплатна финансова поддръжка в размер до 10 000 лева, с цел да осъществя своята концепция в региона на образованието или опазването на околната среда.

Vivacom Регионален грант е най-мащабната обществено виновна самодейност, с която телекомът поддържа цивилен организации от цялата страна. От старта на програмата до в този момент са подкрепени 108 плана на 98 организации с обща стойност над 500 000 лева С нарастването на сумата в края на тази година общото подаяние ще бъде над 600 000 лева

Vivacom Регионален грант се осъществя в партньорство с Български център за нестопанско право.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР