Рекордни цени на доматите у нас. Според статистиките средната цена

...
Рекордни цени на доматите у нас. Според статистиките средната цена
Коментари Харесай

Доматите с рекордно надути цени спрямо миналата година

 Рекордни цени на доматите у нас. Според статистиките междинната цена за юли е била 1,90 лева кг. Това съставлява нарастване с 40 на 100 повече по отношение на 2018 година, предава bTV. 

Рекордьор по цени е столицата. В София за български розов домат клиентите заплащат 5лв. кг, като тук-там сумата е по-висока. Високи цени има и в градовете Монтана, Хасково, Бургас и Велико Търново. Търговци в село Кърналово, община Петрич обясниха, че най-търсен измежду потребителите е розовият домат.

За " Тази заран " продавачите в Кърналово обясниха, че най-скъпият артикул на борсата е към 2 лева, което по думите им е рядко срещана цена. Търговците обявиха, че има цени на домати от 0,70 ст. кг. 

Производителите недоволстват, тъй като съгласно тях се получава надценка на цената от близо 300%. Според тях това се дължи на прекосяването на продукта през няколко търговеца, до момента в който стигне до крайния консуматор. 

Освен това търговците акцентираха, че Министерството на земеделието, храните и горите не отпуска задоволително  средства за напръскване на продукцията с препарати срещу заболявания.

Според локалните, потребителите постоянно не обръщат внимание на заболели домати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР