Рекордни студове, които мнозина описват като ледена епоха в Съединените

...
Рекордни студове, които мнозина описват като ледена епоха в Съединените
Коментари Харесай

Температурите на места в САЩ паднаха до минус 40 градуса

Рекордни студове, които мнозина разказват като ледена ера в Съединените щати и Канада. На места температурите стигнаха до -40, само че чувството е като за -60. Лошото време взе и жертви, а на Източното крайбрежие е оповестено изключително състояние, осведоми Българска национална телевизия.
Пронизващ мраз, ураганен вятър и значителни снеговалежи, каквито американскoтo Източно крайбрежие не помни от десетилетия. Само за денонощие тук-там е натрупал към 50 см сняг. В плен на неприятното време попаднаха Бостън, Балтимор, Вашингтон и доста други градове. В щата Масачузетс термометрите регистрираха -37, а в планините в Ню Хемпшър се чакат смразяващите – 73 градуса.

Лошото време докара до транспортен безпорядък, хиляди анулирани полети и семейства без ток. Таймс Скуеър в Ню Йорк остана съвсем необитаем – панорама, която рядко може да бъде забелязана. В градът е оповестено бедствено състояние.

„Задава се доста рискова стихия. Ниските температури, мощните ветрове и изобилните снеговалежи не трябва да бъдат подценявани. Призовавам всички да бъдат доста внимателни“, сподели кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.

Отворени са краткотрайни приюти, където бездомниците да прекарат студените дни. От началото на зимните стихии в Съединените щати и Канада са починали минимум 19 души.

„Свидетели сме на невиждана буря. Само за час натрупа към 5 см сняг. Ако обстановката остане такава, чакаме доста хора да имат усложнение с напредването в града, а разчистването става съвсем невъзможно“, изясни Бил де Блазио.

Снежната стихия е съпроводена и от внезапно намаляване на атмосферното налягане – събитие, определяно като като „циклон-бомба“. Очаква се градусите да стартират да се повишават едвам при започване на седмицата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР