Рекордни количества мед очакват пчелари в района на Благоевград. Казват,

...
Рекордни количества мед очакват пчелари в района на Благоевград. Казват,
Коментари Харесай

Рекордни количества мед очакват пчеларите от Благоевград

Рекордни количества мед чакат пчелари в региона на Благоевград. Казват, че реколтата тази година е извънредно добра, тъй като съвсем няма смъртност измежду пчелите. Надяват се да съумеят да извадят сред 10 и 30 кг мед от кошер.

Благоевград

Повече от 20 години Венета Ифандиева от Благоевград се занимава с пчеларство, а в този момент отглежда над 50 пчелни фамилии. Казва, че за последните 10 години това е най-медоносната. Вече е извадила първият мед за сезона.
Венета Ифандиева - ръководител на Пчеларско сдружение " Акация " - Благоевград: Аз от едни от пчелните фамилии по 20 буркана изпълних тъй като, по 10 по 15 а имам един тъй като има два магазина цялостни може и 30 кг мед да извадя.
Венета споделя, че в Благоевградско огромна смъртност при пчелите не е записана. Според нея, фермерите би трябвало да осведомят пчеларите по кое време пръскат по кое време пръскат с пестициди земеделските култури.
Венета Ифандиева - ръководител на Пчеларско сдружение " Акация " - Благоевград: Аз имам връзка с фермери, сега полето е тука със слънчоглед и моите може би пчели в този момент още веднъж събират и слънчогледов мед ще има.
Много от пчеларите не престават да не се записват като аграрни производители, уверена е Венета Ифандиева, а това им пречи да получават финансова помощ с европейски средства и да развиват стопанствата си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР