Рекордната бройка от 400 оръдия ще подсигуряват новия зимен сезон

...
Рекордната бройка от 400 оръдия ще подсигуряват новия зимен сезон
Коментари Харесай

400 оръдия подсигуряват ски сезона в Банско

Рекордната численост от 400 оръдия ще подсигуряват новия зимен сезон в Банско. На 1 декември ски-зоната бе отворена по традиция, кабинката работи, само че условия за ски няма. Дъжд вали и в Банско, а температурите внезапно се покачиха, което не разрешава да се създава неестествен сняг. Затова и банскалии започнаха да се молят за студено време, та на 16 декември, когато е формалното разкриване на ски сезона, да има задоволително завивка за каране на ски.

Технологично температурата би трябвало да е под минус три градуса, с цел да може оръдията да образуват нужната за упражняване на зимните спортове снежна завивка.

Площта, която се покрива от оръдията за неестествен сняг, е 95% от цялата територия на ски центъра в Пирин планина. Има и натурален сняг, паднал преди дни, във високите елементи на планината, само че е малко.

“Ние сме изцяло подготвени за старта на новия зимен сезон 2017/2018, формалното разкриване ще е на 16 декември, само че няма проблем да отворим по-рано ски зоната. За задачата обаче времето би трябвало да е с нас. Тогава ще проработят и кабинковият въжен превоз, и останалите влекове, ще бъдат отворени и част от пистите. Трасетата са обработени и рекултивирани. Техниката е изрядна, минаха инспекциите и профилактиката ”, съобщи маркетинг шефът на фирмата-концесионер на ски центъра – Иван Обрейков.

Тази година сезонът ще бъде открит от “двойника ” на Алберто Томба – Кристиян Гедина.
Ски легендата Гедина ще преподава ски уроци в компанията на посланика на Банско Марк Жирардели. За настроението на присъстващите ще се погрижат Михаела Филева, DJ Party и хубавицата Анелия, а за вкусовите им рецептори – Ути Бъчваров, който ще гостува със своя Кулинарен спектакъл.
За формалното разкриване на зимния сезон още веднъж ще има доста игри, търсене на злато в лифта и огромната премия – лек автомобил.
Ледената пързалка, която е обичана за туристите, също работи.

Дъждовният циклон, който минава през страната не пожали и Банско, само че в курорта са уверени, че ще се оправят.

Цените по хотели, заведения за хранене, ски дрешници са непроменени, остават като предишния сезон, според от звездите базите оферират избор за всеки джоб.

Човек може да се нахрани и за 10 лв. в Банско, само че и за много повече може да опита изискани блюда. Засега към момента не е подготвен ценоразписът за еднодневната ски-карта за лифта. Освен ски, Банско предлага и други занимания – конна езда, пързаляне, уроци по готвене, хвърчене и всевъзможни капризи. Ценителите на историята пък могат да декларират пътешестване до Рилски манастир, Рупите и други близки дестинации. Специално за началото на зимния сезон в България Мтел внедрява 4.5G мрежа в зимните курорти, която ще обезпечи скорост на връзката до 150 Mbps – нарастване с 30% по отношение на до момента. Всички скиори ще могат още по-бързо да споделят прекарванията си на пистата тази зима.

Банско другояче е богато декориран, бляскав и блестящ. На 5 декември кмета Георги Икономов ще възпламени коледните светлини на града.

Приоритет този сезон ще бъде сигурността на курорта.
“За мен сигурността на туристи и жители е съществена, като имаме поради какво се случва в други страни. Затова считам, че с цел да се избегнат закани от тероризъм и атентати акцентите ни би трябвало да са тук, разяснява кмета Икономов.

Комисар Хаджиев от ОДП-Благоевград изясни,че ще има непрекъснати полицейски постове на всички входни-изходни артерии на курорта, в това число ще има и патрули и пункт на пистите.Ще има в допълнение 40 служители на реда командировани от страната, както и един гръцки и един румънски патрули. Над 100 служители на реда ще обезпечават реда.

Купон
10 000 студенти в курорта за 8 декември


Ако времето разреши, то студентите, които ще окупират Банско за празника си, ще бъдат първите скиори тази година.
Обявеният за пети следващ път за ски курорт № 1 от Академията на Световните ски награди – Банско ще посрещне идния студентски празник със запълнена леглова база. Очакват се близо 10 хиляди души да купонясват в планинския град, като цените на кувертите в града варират сред 25 и 70 лв..

Записванията за новогодишните празници също вървят към своя край, като Банско още веднъж е измежду най-предпочитаните дестинации в страната. Туристическият отрасъл сочи съвсем 100 % запълняемост на местата вследствие на конкурентните цени и обичайното чудесно качество на обслужване в курорта. Освен за българите, Банско е обичано място за посрещане на Новата година от съседите ни от Сърбия, Македония и Румъния, които употребяват почивните дни и за упражняване на зимни спортове.

Цените на картите

От първи декември сезонните карти в Банско се продават на цени от 1500 лева за възрастни, 1400 лева за възпитаници и пенсионери и 1300 лева за деца от 7 до 12 година

Цената на двупосочната въжен превоз карта е 28 лева за възрастни, 25 лева за възпитаници, студенти и пенсионери, 20 лева за децата от 7 до 12 години, а за тези под 7 години – левче.

И тази година ще е настояща картата “Банско-Туенти ”, която е годна за 20 дни по желание в границите на сезон 2017-2018. Нейната цена е 800 лева за възрасти, 750 за възпитаници, студенти и пенсионери.

В Банско през този сезон ще се оферират и фамилни сезонни карти като диапазонът на цената им ще варира от 3000 до 7000 лв. според от броя на децата (до 16 год.).

Сезонната и Фамилната карти ще обезпечават и използването на кулоар за бърз достъп за кабинковия въжен превоз, показват от Banskoski.com.

За начинаещите в зимните спортове и тази година ще е отворено ски и сноуборд учебно заведение. Цените там ще варират от 65 лева за един ден до 595 лева за 13 дни. За децата учебното заведение ще коства надлежно 55 лева за през целия ден и 496 лева за 13 дни.

В Боровец
Намаления за ски картите
при онлайн зареждане

За студентския празник пускат в употреба кабинковата въжена линия “Ястребец ” в Боровец.
ЙОАНА КРЪСТЕВА

В края на ноември излезе информация, че в случай че температурите се задържат негативни, още на 7 декември отварят ски зоната в Боровец. “Ниските температури от последните дни ни разрешиха да стартираме интензивно произвеждане на неестествен сняг и да обработваме трасетата ”, оповестиха от “Бороспорт ”.

По-късно обаче Росица Стойкова от “Бороспорт ” изясни пред “Труд ”, че ще е съвсем невероятно пистите да бъдат пуснати на 7 декември заради стоплянето на времето. По думите й неналичието на сняг и високите температури в курорта са наложили отлагането на някои от плануваните по-рано събития.
 За студентския празник пускат в употреба кабинковата въжена линия “Ястребец ” в Боровец. ЙОАНА КРЪСТЕВА За студентския празник пускат в употреба кабинковата въжена линия “Ястребец ” в Боровец.
ЙОАНА КРЪСТЕВА
Към момента снегът не е задоволителен за каране по пистите и за фрирайд спускания, само че ски зоната се приготвя по този начин, че снежната завивка да е отлична и зимният сезон да продължи най-малко до 1 май.
В Боровец ще открият ски сезона с нов тип въжен превоз карта и особено понижение за онлайн зареждане. Тя ще коства 500 лева за възрастни и 300 лева за деца и ще важи от понеделник до петък, с включено нощно каране.

Скиорите и сноубордистите в Боровец още веднъж ще имат опция да употребяват многократни въжен превоз карти за оборудванията в курорта, като от тази година презареждането ще става и онлайн.
Еднодневната карта за възрастен за всички уреди ще коства 55 лева, за деца от 7 до 13 години тя ще бъде 30 лева, а за младежи от 14 до 22 години и посетители над 65 години – 40 лева Децата до 7-годишна възраст ще карат гратис.

Картата за половин ден – от 8,30 до 12,30 – ще коства 42 лева, а от 12,00 до 16,30 – 32 лева Лифт картата за нощно каране за възрастни ще бъде на цена от 22 лв., а за деца – 13 лв..
Цените на самостоятелните уроци в ски учебно заведение “Бороспорт ” и ски пакетите, които включват наем на ски екип, образование, ски вечер и въжен превоз карта също не се трансформират. Цената от предходната година резервират и наемите на ски екипировка в дрешниците на “Бороспорт ”, ски сервизът и услугите в детския снежен парк “Борокидс ”.

За феновете на по-екстремните прекарвания курортът ще предложи два терен парка за фристайл за начинаещи и приблизително напреднали и особено създадени ски туринг направления с лидер, нощно каране и фристайл събития с присъединяване на интернационалните звезди.

По-ниски цени
на Витоша
Пампорово
дава старт на 9 декември


 02-5pamp

На 9 декември откриват публично ски сезона и в Пампорово. И там цените на ски картите са сходни с тези в другите курорти. Двупосочният билет за въжен превоз ще бъде 19 лева за възрастен и 12 лева за децата от 7 до 11 години. Целодневната карта ще бъде надлежно 55 лева и 33 лева, за възрастни и деца.
И в Пампорово се оферират разнообразни фамилни пакети, според от броя на членовете – 1 възрастен с 2 деца, 2 възрастни с 1 дете, 2 възрастни с 2 деца или 2 възрастни с 3 деца. Цените надлежно са в диапазона от 218 лева до 873 лева според и от броя дни.

Малко по-ниски са цените на Витоша, където дневната карта за възрастен е 35 лева, а за деца, възпитаници, студенти и пенсионери – 28 лева Сезонната карта там е на цена от 590 лева за възрастни и 490 за деца, като включва и на ден и нощно каране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР