Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските

...
Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските
Коментари Харесай

Турската лира достигна ново рекордно дъно

Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските избори при съседите.

На финалната права един против различен се изправят настоящият президент Реджеп Ердоган и главният му конкурент Кемал Кълъчдароглу.

Втората борба за Турция ще е по-непредсказуема от първата, счита политическия съветник Неджати Йозкан. Според индивида, грижил се за акциите на кмета на Истанбул и редица други политици в Турция, огромната битка ще е разпределянето на гласовете на третия претендент.

" Попитахме ги кой претендент ще подкрепите. 45 % от тях споделиха ще гласоподавам за Кълъчдароглу, 20 % от тези гласоподаватели споделиха – ще гласоподавам за Ердоган. И останалите обявиха – няма да гласоподавам. Така че първото и най-голямо парче от пая ще пристигна от подръжниците на Синан Оган ", споделя пред Нова телевизия Неджати Йозкан от Международната асоциация на политическите консултанти.

Състезанието сред двамата съперници се е трансформирало радикално в последните дни, твърди Йозкан.

" Кълъчдароглу използваше езика на вярата, преди и по време на първия тур, в този момент той залага по-скоро на езика на страха, както Ердоган. Така че два езика на отрицателното говорене се състезават сега ", добавя той.

Много непредсказуеми са ходовете на Ердоган, счита политическият съветник, и не е за подценяване преднината му от първия тур.

" Той има 4 % преднина, той може да я употребява и чисто психически, с цел да накара своите симпатизанти да отидат до урните. Но част от тези гласоподаватели са разочаровани, тъй като Ердоган не съумя да завоюва от първия тур ", изясни Йозкан.

Изненада за огромната част от хората в Турция се оказва огромната поддръжка за Ердоган в регионите, потърпевши от земетресенията, написа Novini.bg.

" Ердоган сподели на тези хора, че ще построи техните къщи. Половината ще се платят от държавното управление, а останалата част хората ще изплащат за интервал от 20 години. Кълъчдароглу им даде обещание, че ще ги построи страната. Но това беше доста необикновено заричане за хората и те избраха да се доверят на Ердоган. Защо? Защото в историята на Турция държавното управление в никакъв случай не е предписание нещо за хората, без да желае пари ", отбелязва още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР