Рекорден престой на 3-ма космонавти в Международната космическа станция. Екипажът

...
Рекорден престой на 3-ма космонавти в Международната космическа станция. Екипажът
Коментари Харесай

Двама руснаци и един американец кацнаха успешно на Земята след 371 дни в Космоса

Рекорден престой на 3-ма космонавти в Международната галактическа станция. Екипажът на галактическия транспортен съд " Союз МС-23 се завърна на Земята след най-дългата задача в историята на галактическите експедиции. С него се завърнаха космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин, както и астронавтът на НАСА Франк Рубио.
Фантастично e! Всички се оправиха доста добре. Благодаря ви! Хубаво е да си още веднъж вкъщи.
Франк Рубио, астронавт на НАСА

Корабът се приземи в степите на Казахстан. Спасителен екип се насочи към спускаемия уред, с цел да помогне на членовете на екипажа да излязат. През цялото време на спускането тримата съобщаваха, че се усещат добре. Двамата космонавти и американският астронавт изпитаха повече от четири пъти силата на гравитацията, до момента в който капсулата им преминаваше през атмосферата.

Първоначално беше планувано екипажът да се завърне напролет след 180 дни в орбита, само че задачата им трябваше да бъде удължена с шест месеца до 27 септември поради повреда на галактическия им транспортен съд " Союз МС-22 ", която се случи на 15 декември 2022 година

За да се обезпечи безвредното завръщане на тримата в безпилотен режим беше изпратен различен транспортен съд.

Така задачата на Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и Франк Рубио продължи 371 дни в орбита, ставайки най-дългата в историята на Международната галактическа станция.

Рубио, който е боен доктор и водач на хеликоптер, сподели на конференция предходната седмица, че в никакъв случай не би се съгласил да прекара цяла година в космоса, в случай че го бяха попитали първоначално, тъй като е пропуснал значими фамилни събития.

За Франк Рубио и за 40-годишния инженер Дмитрий Петелин това беше първи галактически полет. 48-годишният инженер и водач Сергей Прокопиев към този момент има зад тила си два продължителни престоя на МКС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР