Рекорден брой зрители изгледаха 55-те пълнометражни филма от програмата на

...
Рекорден брой зрители изгледаха 55-те пълнометражни филма от програмата на
Коментари Харесай

Рекорден брой зрители на CineLibri 2019

Рекорден брой фенове изгледаха 55-те пълнометражни кино лентата от програмата на Международния кино-литературен фестивал CineLibri 2019, които бяха показани в София и още седем града в страната, оповестиха уредниците на събитието от издателство „ Колибри “.

С голям брой авансово разпродадени прожекции, обезпечили цялостни зали, с аудитория от разнообразни генерации, CineLibri се трансформира в едно от най-обичаните годишни арт събития и към този момент е респектиращ фактор в българския културен пейзаж. Звездните посетители също способстваха за този величествен триумф и за интернационалното отразяване на фестивалните събития.

Софийската аудитория към момента може да се възползва от спомагателните прожекции в културен център Г8, Евро Синема и Casa Libri, а другата добра вест е, че част от филмите влизат в разпространяване в столицата и страната в границите на актуалната и идващите седмици. Става дума за блестящия исторически филм „ Офицер и шпионин” на Роман Полански, стилизираната престъпна драма „ 5 е съвършеното число” с Тони Сервило в основната роля и документалния филм „ Мъжът, който си играеше с огъня”, отдаден на Стиг Ларшон, създател на фамозната поредност „ Милениум”. Кинематографичният шедьовър „ Изпепеляване” на режисьора Лий Чанг-донг, който завоюва Голямата премия за най-хубава литературна акомодация, потегли по екраните още през вчерашния ден, 21 октомври.

Романтичната драма „ Тази, която не съм “ на режисьора Сафи Небу с присъединяване на Жулиет Бинош, Никол Гарсия, Франсоа Сивил излиза премиерно от този петък, 25 октомври, в определени кина. За София те са „ Одеон “, „ Люмиер “, Дом на киното и „ Влайкова “; за Пловдив - Лъки Дом на киното, за Варна - Фестивален и конгресен център, за Велико Търново - Кинополис "Искра ", Благоевград - Синемакс.

Останете в очакване на CineLibri 2020, който започва следващата година на 15 октомври и ще продължи до 31 октомври.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР