Рекорден брой ястия - над 480, бяха показани на провелия

...
Рекорден брой ястия - над 480, бяха показани на провелия
Коментари Харесай

Рекорден брой гозби бяха показани на фестивал в Сребърна

Рекорден брой ястия - над 480, бяха показани на провелия се през днешния ден в силистренското село Сребърна, фестивал "Гозбите на Добруджа ". В шестото издание на фестивала се включиха 190 участници от областите Русе и Силистра и от градовете Остров и Слобозия в Румъния.

Читалища, пенсионерски клубове, неофициални групи, самостоятелни участници, цели семейства и детски групи, облечени в достоверни национални носии, показаха в особено обособени по правилник етно-кътове, гозби от преди два века, Храните бяха разпределени в три категории- чорби, съществени ястия и десерти.

И тази година фестивалът бе придружен от детска кулинарна работилница, в която се включиха възпитаници от Силистра и град Остров/Румъния/, както и от фолклорни осъществявания на самодейци от област Силистра. Освен обичайните до момента бобена и агнешка чорби, през днешния ден гостите на събитието имаха опция да опитат и истинска рибена супа и пържена риба.

Организатори на събитието бяха локалното читалище "Възраждане 1940 година " и кметството в село Сребърна, с поддръжката на община Силистра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР